Panasonic aduce o gamă largă de echipamente la JO de la Rio


Panasonic Corporation, Partener Oficial Mondial Olimpic și Paralimpic în categoria Echipament Audio și Video pentru Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, a anunțat astăzi întreaga gamă de echipamente și varietatea completă de soluții furnizate de companie pentru susținerea punerii în scenă a Jocurilor Olimpice de la Rio și a Jocurilor Paralimpice.


Cu ajutorul cooperării cu Comitetul Olimpic Internațional, Comitetul Paralimpic Internațional, Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Rio și cu Serviciile Olimpice de Broadcasting, Panasonic își pune la dispoziție echipamentul vizual de ultimă oră pentru ceremoniile de deschidere și de încheiere, pentru locațiile în care se for desfășura competițiile și pentru locațiile de broadcasting. 


Panasonic a contribuit la Jocuri cu tehnologia de ultimă oră AV de mai mult de un sfert de secol. Pentru Rio 2016, Panasonic a devenit  „Partener Oficial al Ceremoniei”, furnizând soluții vizuale la cheie, inclusiv designul unui sistem complet pentru maparea proiecțiilor și operații tehnice pentru proiectul Ceremoniile Jocurilor Olimpice și Paralimpice. Panasonic va pune la dispoziție în jur de 110 unități din proiectoarele cu brightness ridicat compact de 20.000 lumeni (PT-DZ21K2), Broadcast Grade 2-M/E 


Live Switcher (Seria AV-HS6000) și alte linii complete de sisteme vizuale pentru a duce Ceremoniile la un nou nivel de divertisment cu imagini impresionante pentru spectatorii de la stadionul celebru al Braziliei, Maracana, și pentru publicul de pe întreaga planetă care asistă la cele mai mari Ceremonii din lume, din Rio de Janeiro.


Panasonic își va instala, de asemenea, și monitoarele LED, precum și sistemele video la locațiile competițiilor de la Jocurile Olimpice la cea mai mare scară din istoria companiei pentru Jocurile Olimpice. Cerințele tehnice ale monitoarelor sunt în continuă creștere la Jocurile Olimpice și astfel de monitoare reprezintă o parte esențială din efectele vizuale ale stadionului, pentru a arăta imagini gigantice prin intermediul unor switch-uri video multifuncționale. 


Împreună cu panourile vizuale și sistemele AV, Panasonic va furniza soluții de management AV la cheie pentru mărirea entuziasmului în prezentarea sporturilor competitive și, pentru prima dată, Panasonic va aduce la contribuție și sisteme AV specifice pentru sporturi pentru a susține procesul de adjudecare esențial judecătorilor și organizatorilor ce oficiază competiția.


Sistemul de broadcasting Panasonic P2HD a fost deja ales drept echipament de înregistrare la Rio 2016. Compania va aduce un număr mare de echipament de broadcasting, precum camera AJ-PX5000G împreună cu codecurile AVC-ULTRA. De la Jocurile Olimpice din Barcelona din 1992, Rio 2016 va fi a douăsprezecea competiție a Jocurilor Olimpice consecutivă în care este folosit Panasonic ca tehnologie oficială de înregistrare. 


Echipamentele ce vor fi aduse la Jocurile Olimpice Rio 2016 de către Panasonic


                                                                                                    

Echipament

Cantitate

Sisteme de display-uri cu ecran larg LED35 de locații, 72 de ecrane, 1886 metri pătrați
Sisteme audio profesionale41 de locații
TV-uriAproximativ 15600 de unități
Proiectoare DLP pentru ceremoniiAproximativ 110 unități
Proiectoare DLPAproximativ 210 unități
Camere PRO AVAproximativ 40 de unități
Live switchere Multi formatAproximativ 70 de unități
Recordere HDAproximativ 70 de unități
Camere Broadcast Aproximativ 100 de unități
MonitoareAproximativ 1300 de unități