Noutati de la Panasonic


Varicam LT are o calitate a imaginii excepțională, iar asta îți permite să îți transpui viziunea în imagini fără probleme. Uneltele de gradare a culorii și capacitatea de a înregistra imagini proxy fac din Varicam LT o revoluție în fluidizarea fluxului de lucru.


Mărime compactă, greutate redusă și calitate cinematică de top - Varicam LT!


Varicam LT are un corp compact și ușor din magneziu și oferă specificații de calitate a imaginii asemenea celor ale camerei de cinema VariCam 35. Senzorul de imagine super 35mm, care este același ca și pe VariCam 35, are gamă largă dinamică, o gamă de culori cuprinzătoare și sensibilitate înaltă pentru captarea imaginilor 4K. Are setări ISO native duale de 800 și 5000. ISO-ul nativ 5000 permite înregistrarea de imagini clare chiar și în lumină extrem de scăzută. Mărimea și design-ul camerei facilitează mai multe stiluri de filmare, incluzând montarea camerei pe un gimbal, dronă sau trepied și chiar și pe umăr.


O caracteristică nouă adăugată pe VariCam LT este montura de obiectiv EF ce permite o gamă largă de alegeri de obiective. Montura EF poate fi scoasă de utilizator și înlocuită cu una PL (opțională). Asta permite o versatilitate și mai mare în selecția de obiective atunci când filmăți cu Varicam LT. Fluxul de lucru cu VariCam LT e foarte similar cu cel al lui VariCam 35. Ambele camere au funcție de înregistrare dual codec ce permite înregistrarea cu un codec principal, precum și cu un codec secundar pentru un fișier proxy, mai mic. Pe lângă asta, fiecare cameră oferă gradare de culoare in-camera și suport pentru codec AVC-Intra 4K și Apple ProRes.


Look-ul cinematic VariCam - Calitate uluitoare a imaginii - Același senzor ca pe VariCam 35.


VariCam LT e echipat cu un senzor single-chip super 35 mm MOS proiectat special pentru VariCam 35. Poate înregistra 4K (4096 x 2160) și UHD (3840 x 2160) și are zgomot redus, sensibilitate înaltă, gamă dinamică largă și câmp de profunzime cinematic. Senzorul a primit premiul Hollywood Post Alliance Engineering Excellence 2015.


Camera are o gamă dinamică cu 14+ stopuri. Această gamă dinamică largă asigură redarea perfectă a întregii imagini, de la zonele întunecate, la cele foarte luminoase. Chiar și în scenele foarte puțin luminate, care sunt foarte importante în producțiile de film, VariCam LT oferă imagini cu zgomot redus, fără niciun compromis al calității imaginii. "V-Log" e capabil să creeze cele 14+ stopuri de gamă dinamică oferite de senzorul de imagine al VariCam LT, sporind capacitatea de creație.Dual ISO Nativ de 800/5000


VariCam LT are două setări native pentru ISO: 800 și 5000, asta înseamnă că VariCam LT are sensibilitate foarte mare și menține un zgomot redus la 5000 ISO. Nivelul de zgomot al imaginii înregistrat la 5000 ISO e aproape identic cu cel de la 800 ISO. Pentru a atinge această performanță, douăcircuite analog dedicate sunt implementate pe fiecare pixel al senzorului camerei pentru fiecare ISO nativ înainte de procesarea gain-ului. Asta îi permite camerei să atingă o sensibilitate mult mai mare, fără creșterea zgomotului. În mod normal, zgomotul se întampla la procesarea gain-ului în camerele digitale, dar funcționalitatea VariCam de reducere a zgomotului e revoluționară pentru filmările în condiții de lumină slabă. ISO 5000 permite captarea unor imagini ce dau o stare de spirit 'reală' în lumină naturală.


Gamă de culori vastă


VariCam LT e echipată cu "V-Gamut", ceea ce îî oferă camerei o gamă de culori mai mare decât camerele ce utilizează pelicula. V-Gamut include și întregul spațiu de culori BT.2020.


Fișiere Scenă și V-LOOK


Curba gamma "V-Log" oferă 14+ stopuri de gamă dinamică și facilitează gradarea avansată de culoare în post-producție. Funcția de scenăcu cinci poziții e nouă pe VariCam LT. VariCam V-LOOK este un setare nou dezvoltată pentru crearea de imagini cinematice fără gradare de culoare. Curba gamma nou dezvoltată permite  ca detaliile să fie menținute pe o gamă tonală mai largă în spațiul de culori Rec 709. Setarea de gamma "V-709" oferă un ton de culoare perfect pentru monitoarele standard, iar "BC-LOOK" oferă un look ce seamană cu imaginile tradiționale de broadcast TV.


Ieșirile de monitorizare


VariCam LT are downconversie Full HD via două ieșiri 3G HD SDI și o ieșire VF (BNC) atunci când tragem 4K. Fiecare ieșire beneficiază de informațiile și gradările de culoare in-camera.


Funcții avansate de filmare pentru Film Making 4K/60p nativ


Frame rate-ul maxim atunci când filmăm 4K (4096 x 2160) sau UHD (3840x2160) este 60p (60 fps). Asta produce imagini de înaltă rezoluție, foarte fluide atunci când înregistrăm scene de acțiune.


Slow Motion 240p 2K/HD


Atunci când filmăm în 2K (2048 x 1080) și HD (1920 x 1080) putem înregistra high-speed 240 fps pentru a produce un efect de slow-motion extrem. Acest efect este posibil prin micșorarea ariei de înregistrare a senzorului pentru a permite scanarea mai rapidă a acestuia. Frame rate-urile variabile variază între 1 și 120 fps în AVC-Intra 2K422 și între 120 si 240 fps în AVC-Intra 2K-LT. Frame rate-ul poate fi schimbat în timpul înregistrării.


Filmare Infraroșu (IR)


Cinema VariCam LT are un filtru integrat, detașabil IR. Utilizatorul poate folosi funcția de înregistrare IR pentru a înregistra 4K în întuneric. Funcția este ideală pentru captarea imaginilor din natură și al altor scene lipsite de lumină. Filtrul IR poate fi folosit și în lumina zilei ca o unealtă creativă pentru a obține un look unic.


Control Panel cu monitor detașabil


Control panel-ul integrat are un display LCD de 3.5 inchi. Poate fi folosit pentru operațiunile de meniu sau ca un monitor de previw/live. Butoanele și rotițele sunt poziționate pe lângă display pentru o operare facilă și rapidă. Setările folosite des pot fi accesate direct. Structura detașabilă îi permite camerei să fie operată de la o distanță de până la 90 cm.


Interfață standard HD SDI pentru EVF


VariCam LT are un conector BNC standard pentru View Finder. Utilizatorii pot selecta între diverse montioare HD sau viewfindere, pe lângă noul view finder Panasonic AU-VCVF10G. Conectorii de comandă și conectorul DC pentru viewfinderele Panasonic sunt incluși.


Rezistență, durabilitate și fiabilitate


  • Montura de obiectiv este făcută din oțel inoxidabil și proiectată să prevină deviațiile din cauza schimbărilor de temperatură.
  • Corpul camerei este făcut din magneziu rigid.
  • Părțile de sus și jos ale camerei sunt plate pentru instalarea ușoară a accesoriilor.
  • Pe ambele laterale avem găuri de montare, precum și pe mâner pentru montarea ușoară a accesoriilor.
  • Dintre noile accesorii, putem menționa noul shoulder mount (AU-VSHL2G) și grip (AU-VGRP1G).
  • Noul shoulder mount (AU-VSHL2G) se instalează direct pe cameră.


Flux de lucru revoluționar - Multi-Codec și program de filmări in-camera. Înregistrare pe codec-uri multiple 4K/UHD/2K/HD


AVC-Intra 4K este versiunea compatibilă 4K al codecului AVC-Intra, codecul intra-frame de compresie ce se pretează producțiilor cinematice. Folosind acest codec, VariCam LT poate înregistra 4K (4096 x 2160) sau UHD (3840 x 2160). Pentru înregistrări 2K, VariCam LT folosește codecul AVC-Intra 2K444/2K422/2K-LT. Pentru înregistrări HD, VariCam LT folosește AVC-Intra 444/422/100/LT și Apple ProRes 4444/HQ. Folosind Cardul expressP2 de 256 GBytes, camera poate înregistra aproximativ 90 de minute de filmare 4K 23.98p cu codecul AVC-Intra 4K422.


Gradare de culoare in-camera


VariCam LT are funcție de gradare de culoare in-camera (3D LUT/CDL). Asta permite modificări de culoare direct pe platoul de filmare sau în teren folosind control panel-ul camerei sau software-uri 3rd party. Informațiile de gradare precum 3D LUT sau CDL pot fi înregistrate împreună cu datele de imagine, permițându-ți să arăți staff-ului editorial aceeași viziune pe care ai avut-o în momentul înregistrării.


Înregistrare Main și Proxy


Pe lângă codecul main, VariCam LT are abilitatea de a înregistra fișiere pe un card de memorie SD. Această caracteristică permite înregistrarea unui master 4K V-Log negradat pe cardul expressP2 în timp ce înregistrăm un proxy HD gradat pe cardul SD. Datele de înregistrare primare sunt folosite pentru a crea imagini de livrat, în timp ce imaginile proxy sunt folosite pentru previzualizări sau editări off-line. Timecode-ul și numele fișierelor se vor potrivi perfect.


Configurații flexibile