Noutăți de la Zeiss.


Zeiss este pregătit pentru noua eră 8K.

Lentile Zeiss, acum compatibile cu RED Weapon


Jucătorii mari din piaţă nu aşteaptă să fie prinşi din urmă de tehnologia intermediară sau de broadcast aşa că se îndreaptă cu paşi repezi, mari şi siguri către următorul nivel. Nu  6 sau 7 ...ci 8K/9K. Camerele de Film au reprezentat tot timpul vârful de lance al tehnologiei, și mereu au reușit să deschidă noi frontiere și oportunități. Red Weapon încorporează noua tehnologie 8K și duce pe noi culmi imaginea de FILM.
În modul 8K, noul Red Weapon acoperă o porţiune mai mare de imagine (40.96 x 21.60mm) iar pe centru, diametrul de acoperire este de 46mm. Pentru că noile obiective de la ZEISS încă nu au fost testate fizic cu noua camera 8K, ne bazăm pe fapte teoretice. Cu excepţia lentilelor Zeiss Compact Prime – 2 18/T3.6 și familia de lentile Zeiss Compact Zoom CZ.2, ce au fost proiectate pentru senzori full-frame (36 x 24 mm), aceste lentile oferă o imagine corespunzătoare cu perfomanţa lor, chiar şi în josul colţurilor, la acest format de imagine. Şi mai mult, aceste obiective oferă, un diametru circular mărit, ceea ce susţine o iluminare mai bună, mai accentuată. Este evident faptul că prin mărimea crescută a acestui diametru, limitările de iluminare sunt diferite si peste orice lentilă din piaţă.
Cu lungimi focale extrem de scurte, efect de vignetare redusă, modul 8K este pus în evidenţă de lentilele Zeiss Compact Prime CP.2 si Zeiss Compact Zoom CZ.2. La apertura maximă şi la cea mai scurtă mărime focală cu CZ.2 15-30 / T2.9 și CP.2 15/T2.9 atunci când sunt folosite în modul 8K cu Red Weapon, colțurile imaginii sunt oarecum mai întunecate. La obiectivul CP.2 15 / T2.9, ajută ca vignetarea să fie redusă la un nivel acceptabil. La CZ.2 15-30/T2.9 o extensie focală ajută la estomparea efectului de vignetare. Începând de la 16 mm, efectul de întunecare din colțuri se estompează și o să dispară când avem o distanță focală și mai mare. Atunci când utilizăm Red Weapon în modul 6K (30.7mm x 15.8 mm), nu mai avem niciun efect de vignetare, odată cu utilizarea lentilelor ZEISS. Obiectivele Zeiss folosite cu senzori full-frame oferă o performanță deosebită și un mod remarcabil pentru reproducerea imaginilor captate de senzor.
Cu toate că sunt limitații puțin sesizabile la anumite distante focale, obiectivele Zeiss Compact Prime CP.2 si Zeiss Compact Zoom CZ.2 sunt ideale pentru camera RED Weapon, și oferă imagini deosebite chiar și în modul 8K, alături de o selecție foarte bună a obiectivelor Zeiss care pot acoperi această plajă de imagine.
Zeiss este în ton cu trendurile de vârf ale pieței de profil și reușește să ofere cele mai competitive produse.