Noul OB van al televiziunii Markíza funcționează cu ajutorul MediorNet


Conceput și construit de Broadcast Solutions GmbH, noul OB van extinde capacitățile HD ale broadcasterului slovac pentru producții live.


Broadcast Solutions GmbH, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii și soluții de producții broadcast ale Europei, a instalat MediorNet a Riedel la bordul Alphaline A12, un microbuz de outside broadcast (OB) HD complet nou inaugurat de marea rețea de televiziune slovacă Televízia Markíza. Lucrând împreună cu soluția intercom digitală Artist a Riedel, MediorNet oferă comunicații descentralizate și redundante, precum și bazele rutării semnalului pentru liniile de sporturi live și de emisiuni de divertisment ale Televízia Markíza.


„Rutarea descentralizată a MediorNet este perfectă pentru broadcastul live. Nu numai că reduce punctele unice de eșec, dar face lucrurile mai simple și mai eficiente prin plasarea fizică a I/O-ului mai aproape de unde este nevoie, reducând în același timp cupru.”, spune Rainer Kampe, CTO al Broadcast Solutions. „Alphaline A12 este prima noastră implementare OB a MediorNet și știm că am făcut alegerea corectă pentru a oferi capacitățile de comunicare stabile de care Televízia Markíza are nevoie. 


Alphaline A12 este capabilă de a suporta peste 14 camere în producție, cum ar fi popularul reality show al Televízia Markíza, „Let's Dance”, și oferă în același timp suport backup critic pentru programarea studioului rețelei. Broadcast Solutions a lucrat cu integratorul de sisteme slovac Elektronika pentru a concepe și a instala rețeaua MediorNet a dubei, ce constă într-un router core MetroN, 16 dispozitive network de distribuție media și 4 MediorNet Compact. Un sistem intercom Artist 128 cu 14 panouri de control oferă comunicații flexibile la standarde înalte. 


„Alphaline A12 este veriga ce lipsea din capacitățile noastre de producție pentru că acum ne este oferită posibilitatea de a înregistra toate programele noastre live în full HD. Cu sisteme de ultimă oră, precum MediorNet și Artist, noul OB van este un element critic în misiunea noastră continuă de a atrage noi telespectatori și a menține cota pe piață.”, spune Mattias Settele, director general al Televízia Markíza. „Soluțiile Riedel oferă combinația perfectă dintre output de calitate și încredere, chiar și pentru cele mai pretențioase producții live.”


„Alphaline A12 este prima noastră implementare OB a MediorNet și am decis să mergem cu cele mai bune soluții disponibile pentru a avea cel mai universal OB van posibil”, spune Zdenko Ryšavý, director tehnic, Televízia Markíza. „Televízia Markíza este acum poziționată perfect pentru dezvoltări viitoare în case și pe piața europeană OB.”