Noul MediorNet MicroN UHD al Riedel e instalat in camionetele OB ale WDR


Riedel Communications a anuntat ca radiodifuzorul public german WDR este printre primii clienti care au adoptat primul dispozitiv de distributie si procesare media MediorNet MicroN UHD Riedel. WDR implementeaza 13 dispozitive MicroN UHD pentru a transmite HD si UHD in direct folosind Ü3, cel mai nou camion OB al radiodifuzorului.

Nou lansatul MicroN UHD este cea mai recenta generatie a familiei MediorNet MicroN mult laudata, cu o latime de banda mai mare, mai multe I/O, rezolutii mai mari si mai multa putere de procesare pentru platforma MediorNet. Doua dintre cele 13 module MicroN de pe Ü3 sunt dedicate pentru a rula aplicatia MicroN UHD Multiviewer.

Unele cerinte majore pentru noul camion UHD al WDR au fost sustinerea unei abordari descentralizate pentru gestionarea semnalului si permiterea transportului si procesarii printr-un singur cablu si, de asemenea, sa ofere o rampa catre operatiunile bazate pe IP. Ca utilizatori vechi Riedel MediorNet, WDR a ales noile MicroN UHD datorita puterii suplimentare pe care le-ar aduce in emisiunile sale HD si UHD. Ca dispozitive hardware bazate pe software, MicroN UHD-urile ofera un avantaj enom, in plus fata de functiile de procesare integrate precum embedding, de-embedding, sincronizatorul de cadre sau stocarea cadrelor, deoarece ele pot fi reconfigurate rapid pentru acoperirea unei game largi de functii, precum multiview.

WDR implementeaza, de asemenea, un intercom cu matrice digitala Riedel Artist-128 si sapte interfete RSP-1232HL SmartPanel. Intr-un proiect viitor, echipa va utiliza aplicatia 1200 Series Control Panel pentru redirectionarea si controlul semnalelor audio, video si intercom in cadrul retelei MediorNet prin utilizarea sistemului de control HI human interface prin intermediul API-ului NMOS al SmartPanel.

„De la lansarea MicroN UHD, acest a fost integrat de cele mai mari nume ale industriei in productia live. Acesta este un semn clar ca noua noastra solutie de retea si de procesare a fost in locul potrivit la momentul potrivit”, a declarat Olivier Görts, Senior Account Manager la Riedel. „Noua autoutilitara Ü3 a WDR este dovada perfecta a capacitatilor revolutionare ale MicroN UHD, inclusiv conectivitate 400G si suport pentru 12G-SDI in fluxul de lucru nativ UHD.”