Noua camera de actiune GoPro HERO9 Black 5K


GoPro uimeste din nou: cand industria de camere video de actiune a lansat camera 4K, GoPro se gandeste la o camera video de actiune 5K. Astfel ne este prezentat noul HERO9 Black care inregistreaza video 5K30 si fotografii de 20MP utilizand senzorul enorm de 23.6MP ce se afla in corpul compact al camerei, pastrand in acelasi timp suficient de mult spatiu pentru un display frontal, precum si pentru un touchscreen aflat in spate. GoPro nu aduce imbunatatiri numai imaginii, ci si bateriei, oferind o durata de viata mai mare cu 30%.

In timp ce HERO9 Black are toate caracteristicile excelente are predecesorului sau, HERO8 Black, cum ar fi carcasa impermeabila, streaming live 1080p, nigh-lapse, lentile digitale, control vocal in mai multe limbi si SuperPhoto + HDR, HERO9 duce lucrurile si mai departe. Caracteristicile sale video actualizate includ HyperSmooth 3.0 care ofera o stabilitate si mai mare, cu nivelarea orizontului in camera, acceptand pana la +/- 45% inclinare. TimeWarp 3.0 a fost actualizat pentru a include viteza de accelerare pentru a inregistra la viteza reala cu sunet sau la jumatate de viteza pentru a va condensa scenele de time-lapse.

Alte caracteristici profesionale includ detectarea fetei, zambetului si a clipirii, Wi-Fi si Bluetooth pentru utilizare cu aplicatia GoPro, inregistrare slow-motion 8X pana la 1440p120 sau 1080p240, inregistrare in cloud, moduri de orientare portret sau peisaj, data overlay, mod webcam si planificarea capturilor. Functiile audio includ un difuzor imbunatatit, mai puternic, formate audio stereo si raw si trei microfoane cu reducere a zgomotului imbunatatita - si chiar mai mult. HERO9 Black accepta cele mai recente formate de compresie video, inclusiv H.265 / HEVC, H.264 / AVC si MP4 si poate inregistra pana la 100 Mb/s. Modul foto a fost de asemenea imbunatatit in HERO9, oferind fotografii masive SuperPhoto de 20MP, un temporizator foto, Protune pentru fotografie, precum si secvente video, burst si multi-shot. 

Camera este foarte durabila si rezistenta la apa pana la 10 metri fara o carcasa externa. Afisajul de stare frontal de 1.4" va ajuta sa configurati GoPro atunci cand este montat, iar afisajul cu ecran tactil chiar mai mare din spate de 2.27" va permite sa controlati imaginea si setarile camerei. HERO9 Black incorporeaza aceleasi suporturi pentru degete pliabile precum si HERO8, facilitand montarea oriunde.