NEP Europa trece la camere Grass Valley LDX 86N 4K


NEP Europa se va standardiza pe camerele Grass Valley LDX 86N 4K pentru noile sale unități mobile de producție. Mai mult de 40 de camere native 4K au fost deja comandate pentru cinci noi camioane UHD.


NEP Europa a anunțat recent dorința de a achiziționa numai camere Grass Valley 4K pentru noile sale camioane ce sunt în construcție în acest moment. NEP se bazează de ani de zile pe camerele Grass Valley, cu mai mult de 600 de camere cumpărate și folosite într-o varietate largă de proiecte de producție. Atunci când noile camioane ce vor intra în flota NEP în următoarele 6 luni erau în stadiul de proiect, liderii NEP au concluzionat că doar camerele  LDX 86N de la Grass Valley vor oferi cel mai bun raport calitate-preț pentru producțiile 4K dorite de clienți.


"Nu vom începe să producem UHD de mâine, dar e clar că piața se îndreaptă spre 4K" a observat Paul Henriksen, președinte NEP Europa. "Prin echiparea noilor noastre camioane cu cele mai bune camere 4K de pe piață, suntem gata să oferim această oportunitate clienților care o cer. De asemenea, LDX 86N oferă performanțe uluitoare ale imaginii chiar și în HD, așa că se potrivesc perfect și nevoilor noastre actuale."


Camera LDX86N se pretează perfect pentru broadcastul de exterior, precum și pentru producții live și de studio, dându-le broadcasterilor avantajul de a alege între cea mai mare rezoluție a imaginii (4K nativ) sau de a schimba în 3G/HD nativ pentru toate aplicațiile în care este necesară aceasta. De asemenea, camera oferă posibilitatea de upgrade la funcționalitatea LDX86N Universe, cu captură high framerate 6X HD și 3X HD/3G, folosind licența GV-eLicense  în mod zilnic, săptămânal sau perpetuu.


Planul de termen lung al celor de la NEP include utilizarea switcherului Grass Valley 4K/IP K-frame și a cablurilor Belden în flota lor mobilă, unele dintre aceste proiecte fiind gândite din start cu o infrastructură IP pentru eficiență și viteză mărită. Compania are deja angajamente pentru producerea de evenimente UHD în Germania și Elveția și se așteaptă ca mai multe producții să treacă la 4K în curând, folosind cele 5 noi OB van-uri, toate cu suprafețe de control Karrera.


"NEP este un adevărat pionier al pieții de profil, pregătindu-se perfect pentru a profita de noile oportunități de producție UHD" a remarcat Jan-Pieter van Welsem, vice președinte de vânzări și marketing, Grass Valley. "Lucrăm împreuna de mulți ani de zile, iar faptul că NEP progresează odată cu tehnologia ne ajută să le oferim soluții ce le alimentează creșterea în timp ce le pavează drumul spre schimbare. Înainte să ne dăm seama, UHD va fi modalitatea implicită de transmitere a multor programe de televiziune."


Cele cinci noi camioane, unul dintre ele fiind o unitate ce se extinde triplu, pot acomoda până la 30 de camere LDX6N și vor începe munca din primăvara lui 2017. Toate camioanele ce vor fi construite pentru NEP Europa vor folosi exclusiv camere LDX 86N.