NAB 2019: FUJIFILM aduce două obiective de zoom Premista


Înregistrările cu un format mare au devenit opțiunea preferată a cinematografilor. Din acest motiv producătorii de obiective au venit cu soluții făcând multele dintre noile obiective compatibile cu senzorii mai mari, iar FUJIFILM este una dintre cele mai recente companii care au făcut acest lucru. Seria Premista tocmai a fost lansată și promite o rezoluție excelentă, un efect bokeh atractiv și gradații bogate care le fac ideale pentru imagine HDR. Primele două obiective au fost anunțate înainte de NAB 2019 și vor include un obiectiv de zoom standard de 28-100mm T2.9 și unul de 80-250mm T2.9-3.5.


Asigurând calitatea imaginii importantă pentru producțiile high-end, obiectivele Premista utilizează elemente asferice cu un diametru mare și sisteme nou dezvoltate de focalizare și de zoom pentru a controla aberațiile și distorsiunile. Aceste obiective sunt și primele care folosesc diafragmă iris cu 13 lame pentru a crea bokeh circular. FUJIFILM a produs aceste obiective pentru a fi robuste și au vopsea fluorescentă pe indicatori pentru a fi ușor văzuți în toate condițiile.


Operațiile sunt precise cu o rotație de 280 de grade a inelului de focalizare. Pe lângă acest lucru, seria Premista e compativilă cu ZEISS eXtended Data și are setare pentru ajustarea distanței focale FFD (Flange Focal Distance).


Acestea sunt două obiective serioase și solide pentru zoom oferite de FUJIFILM ce vă vor veni la îndemână dacă sunteți interesați de cele mai noi camere cinema LF, precum Sony VENICE și ARRI ALEXA Mini LF.