NAB 2019: Cinci noi camere Canon 4K


Cum producția 4K a devenit tot mai utilizată, Canon anunță cinci camere noi 4K, una pentru piața consumer, iar patru pentru piața pro. Continuând tradiția Vixia de depășirea limitelor consumer, apropiindu-se tot mai mult de calitatea celor pro, Vixia HF G60 dispune de un senzor 4K UHD CMOS cu rezoluție de 8.29MP și un obiectiv cu un zoom optic de 15x care suportă captura 4K. Cu toate acestea, ceea ce aduce Vixia HF G60 la un nou nivel este iris-ul cu 9 lame, care reduce efectul de stea într-un mod spectaculos și aduce astfel un aspect natural al imaginii, dar și funcțiile Dual Pixel CMOS AF dezvoltate pentru camerele profesionale Canon. Funcționalitatea Dual Puxel suportă AF prin atingere, dar și prin detectarea feței, iar grilele Dual Pixel Focus oferă o reprezentare video a zonei focalizate.


Cele patru camere profesionale noi sunt construite în jurul a doi senzori noi. XA50 și XA55 dispun de un senzor de 1.0" CMOS și zoom optic 15x, sunt compacte, ușoare și potrivite mediului profesional de producție. Pe lângă cei doi senzori diferiți ai camerelor, focalizarea automată diferă, de asemenea. XA50/55 oferă AF Dual Pixel și AF Contrast, în timp ce XA40 și XA45 dispun de AF Hibrid, AF Normal, AF Face Only, control AF hibrid, AF Instant și Medium AF al Canon. Toate cele patru camere capturează UHD la 29.97 și 23.98, făcându-le potrivite atât pentru utilizarea în broadcast, cât și în producții cinema. Pentru producțiile originale, camerele video suportă și înregistrarea 1080p la 59.94/29.97/23.98 și toate incorporează un terminal mini-HDMI pentru ieșire. XA45 și XA55 dispun și de o ieșire jack 3G-SDI, făcându-le mai potrivite producțiilor SDI decât XA40 și XA50, care nu au capacitatea SDI. O varietate largă de accesorii disponibile pentru ambele serii de camere video, dar și sloturile dual SD pregătește aceste camere pentru o filmare rapidă, cu un minim de cunoștiințe.


Fie că ești în căutarea unei camere noi consumer în Vixia HF G60 sau vrei să îți duci producția profesională la un nou nivel către 4K, având capacitatea de a captura și HD cu XA40/45 sau XA 50/55, în acest NAB Canon îți pune la dispoziție uneltele necesare.