NAB 2018: Noile Canon C700 Full-Frame și Obiectivul 20 mm L F Prime


La NAB 2018, Canon a prezentat cele mai noi produse din gama Cinema EOS: Camera video Canon C700 Full Frame, cu un senzor CMOS full-frame pentru rezoluții mai înalte și un efect de câmp de profunzime superior decât cel oferit de camerele Super-35. Canon EOS C700 FF e disponibil în versiune cu montură EF, cu tehnologia Dual Pixel CMOS AF (DAF) și într-o versiune cu montură PL ce e compatibil cu o varietate mare de obiective pro cine. Un alt produs nou este obiectivul full frame, cu montură EF, CN-E20mm T1.5 L F Cinema Prime ce are o oferă o opțune ultra-wide între deja existentele obiective de 14mm și 24mm din seria L F.


Înregistrare internă ProRes și XF-AVC


La fel ca și C700, versatilul EOS C700 FF poate înregistra intern la rate de captură de până la 4K în ProRes și XF-AVC cu opțiunea de a înregistra 5.9K RAW până la 60 fps folosind recorderul opțional CDX-36150. Selecție variată de rate de înregistrare 2K/UHD/HD include opțiunea de 168fps în modul cropped 2K RAW/Super 16mm.


Cu senzorul full frame CMOS de 20.8MP și procesorul de imagine DIGIC DV5, EOS C700 FF produce o rată de pixeli efectivă de până la 18.69 MP. Modul de oversampling 5.9K în modul 4K/UHD poate fi folosit pentru a îmbunătăți imaginea 4K, reducând efectele nedorite de grain/artefacte/moiré. Pentru a controla imaginea în mod cât mai creativ, EOS C700 FF suportă atât curba de gamma Canon Log 2, cât și curba de gama Canon Log 3.


Caracteristici cheie


Camera are compatibilitate pentru obiective anamorphic și B4 (cu adaptor opțional), o gamă dinamică cu 15 stop-uri, streaming IP și suport pentru multiple formate LUT. Cinci setări ale fitlrelor interne ND oferă o opțiune rapidă pentru ajustarea imediată a expunerii.


Corpul camerei


EOS C700 FF are un corp de magneziu extrem de durabil cu margini rotunjite pentru manevrabilitate confortabilă. Design-ul său modular vă permite atașarea recorderului Codex, a viewfinder-ului EVF-V70 și a altor componente de care aveți nevoie doar uneori. Camera se pretează foarte bine la folosirea handheld, pe trepied, pe gimbal sau stabilizator.


Cinema Prime CN-E20mm T1.5


Acest obiectiv ușor, full-frame, cu montură EF are aceeași formă ca majoritatea obiectivelor din gama L F Cinema Prime, inclusiv locația inelelor de focalizare, iris, etc. Marcajele se pot comuta între picioare și metri și sunt amplasate pe ambele părți ale obiectivului pentru vizualizare rapidă și ușoară a setării iris-ului și a focalizării. Alte caracteristici includ o deschidere cu 11 palete pentru un bokeh superb și o rotație a obiectivului de 300˚ pentru comutare precisă a focalizării.