MLB Network dă lovitura cu Calrec


Pentru a ține pasul cu aparițiile live tot mai dese ale ligii Major League Baseball și ale National Hockey League, MLB Network au fost nevoiți să construiască un studiou nou și o cameră de control în sediul din Secaucus, New Jersey. Pentru a duce funcționalitatea la maxim, au adăugat un al doilea mixer Calrec Apollo și le-au conectat printr-un nucleu de routare pentru a crea o rețea puternică și flexibilă Hydra2. MLB Network a upgradat, de asemenea, și procesoarele din primul Apollo cu Concord, ultimele procesoare ale Calrec, pentru a se ridica la nivelul de putere și funcționalitate al noului birou.


„Când am adăugat nucleul de routare legat cu upgrade-ul Concord, am avut un acces îmbunătățit la tot ce este în studiouri și în camerele de control. Îmbunătățirea adusă de Concord ne-a permis să avem o producție mai bogată în programul nostru și face totul posibil cât ai clipi. Putem să navigăm printre setări mulțumită memoriei fulgerătoare și execuției fișierelor de încărcare”, spune Mike Curry, senior audio engineer, MLB Network. „A avea Hydra2 și funcționalitatea Concord înseamnă a avea posibilitatea de a spune <<da>> echipei de producție atunci când propune idei mărețe ce au nevoie de execuție rapidă.”


În octombrie 2015, MLB Network a devenit responsabil pentru întreaga producție NHL Network, inclusiv spectacolele de studio în direct, conținut înregistrat, programarea reclamelor sau îmbunătățiri. Asta înseamnă responsabilitatea producției conținutului concomitent pentru două rețele mari de sport. Al doilea Apollo combinat cu nucleul de routare și upgrade-ul Concord îi permite rețelei MLB Network să distribuie resursele rapid și ușor prin Hydra2, spre deosebire de folosirea MADI cu o complexitate și preț mai ridicate. Hydra2 păstrează totul simplu pentru operatori și asigură un control mai mare indisponibil prin MADI. 


Serverele cu nucleu de routare precum centrul rețelei Calrec Hydra2 al MLB Network oferă control și acces la toate resursele audio din rețea. Acesta permite scalarea verticală atunci când este necesar prin adăugarea I/O sau consolelor la rețeaua Hydra2.


În același timp, upgradarea la procesoarele Concord permite actualului mixer Apollo al MLB Network să rămână în rețea și furnizează un număr de caracteristici solicitate anterior de MLB Network.


„Noua fereastră de procesare împreună cu toate caracteristicile sale a fost o îmbunătățire binevenită”, spune Curry. „La fel și opțiunile suplimentare, cum ar fi posibilitatea adăugării unui delay la un grup, împărțirea stereo și surround către fadere de birou, adăugarea funcției ‘move from/move to’ la aplicația principală.”


MLB Network descoperă de asemenea că interfața mai strânsă dintre operator și rețea permite mixerelor să se adapteze rapid la modificările ce au loc în emisiunile în direct sau știrile sportive.


„Interfața dintre operator și consolă/rețea este logică. Acest lucru elimină confuziile care pot duce la greșeli în direct și permite mixerelor să se adapteze la schimbări petrecute în emisiunile în direct sau la știrile sportive.”, spune Mark Haden, vice președinte de inginerie și IT, MLB Network. „Calrec este, de asemenea, cea mai utilizată consolă în producția de știri și sporturi. Asta înseamnă că timpul utilizat pentru instruirea operatorilor noi și pentru freelanceri este redus la jumătate pentru că mulți dintre aceștia sunt deja familiarizați cu birourile Calrec.”


„MLB Network este un client fidel Calrec cu activități sofisticate de producție”, spune Helen Carr, manager de vânzări local pentru Calrec. „Acum că a adăugat și nucleul de routare împreună cu procesoarele Concord la ambele Apollo, are parte de versatilitate, funcționalitate și posibilitatea de extindere pentru a face față nu doar cerințelor producțiilor de astăzi, ci și ale oricăror viitoare producții.”