Metabones introduce seria Speed Booster pentru Blackmagic Pocket Cinema Camera


Specialistul Metabones în adaptoare pentru montura obiectivelor a lansat o nouă serie de adaptoare pentru obiective Speed Booster, dezvoltate special pentru Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K (BMPCC4K). Noile adaptoare permit utilizatorilor să monteze obiective Nikon G, Canon EF, Canon EF Cine și Arri PL pe camerele Micro Four Thirds.


Compania spune că a reproiectat adaptoarele pentru a lua în calcul și construcția stack-ului de filtre pe care Blackmagic le utilizează pe senzorul camerei pentru a asigura utilizatorilor aceeași performanță precum cea obținută de oricare alți utilizatori MFT. Blackmagic utilizează un strat mai subțire de filtre pe senzorul BMPCC4K, comparând cu alte camere MFT, care poate altera eficiența adaptorului standard MFT  la deschidere mare. Acest lucru înseamnă că noile modele sunt incomparabile cu alte camere Micro Four Thirds.


Adaptoarele vin în două versiuni diferite, Ultra 0.71x și XL 0.64x, reducând astfel factorul de tăiere în video 4K 4096 x 2160 la 1.35x, respectiv 1.22x. Versiunea Arri PL va fi disponibilă numai în versiunea Ultra 0.71x, dar celelalte monturi acceptă oricare adaptor, compania susținând faptul că multe obiective EF-S și DX de la Canon și Nikon pot fi de asemenea utilizate.