Mai multe modalități de a te conecta cu ajutorul Calrec


La NAB 2016, Calrec Audio va dezvălui mai multe tehnologii ce le vor permite broadcasterilor să interacționeze cu mai multe protocoale în același timp. Aceste tehnologii oferă flexibilitate unică și cuprinzătoare în diverse standarde audio și video.


Calrec va prezenta patru noi interfețe de rețea la NAB, incluzând o interfață AES67/Ravenna, o interfață AVB și un card modular I/O Dante care are și compatibilitate AES67. În plus, Calrec va debuta o interfață video SMPTE 2022-6.


"Tragem linie cu aceste produse" a spus Dave Letson, vicepreședinte de vânzări Calrec "Am avut rețineri în declararea publică a direcției AoIP a companiei noastre până când am evaluat în mod corespunzător piața și am vorbit cu clienții noștri. Noi credem cu tărie că nu e rolul producătorului să dicteze calea pe care să o ia, ci pentru a facilita alegerile broadcasterilor."


"Clienții Calrec pot folosi mai multe protocoale în același timp. De exemplu, un semnal poate fi primit via AES67 și trimis via SMPTE 2022, AVB, Ravenna, Dante sau AES67. Procesarea de semnal are loc prin intermediul cardurilor modulare sau al cutiilor 1U.


"Fiecare semnal beneficiază de facilitățile de management inerente în Hydra2. Acest beneficiu e foarte puternic în mediile remote unde multiple SNG-uri/CAR-uri sunt interconectate. Asta înseamnă că mai multe unități de transmisie pot opera în miam ulte formate în teren, iar Calrec le acoperă pe toate."


Fiecare element din gama de protocoale Calrec se conectează reduntant la Hydra2 și apare ca orice altă resursă I/O pe rețeaua Hydra2. Suita integrală de instrumente de management a Hydra 2 oferă beneficii suplimentare pentru a permite configurare a patch-urilor remote, protecție a porturilor, fișiere files, patchbay-uri virtuale și drepturi de acces.


Interfețele AES67/Ravenna și AVB sunt o cutie 1U ce pot transporta până la 256 de canale audio pe o singură conexiune. Un al doilea card de expansiune îi permite unității să folosească 512 canale audio - printre conexiunile cu cea mai mare lățime de bandă disponibile pentru fiecare protocol. Cutia este atât de versatilă încât aceasta poate găzdui unul din fiecare card, permitând operarea simultană cu multiple formate.


Cardul modular I/O SMPTE 2022 are un port de 10 GB ce poate primi până la patru streamuri video SD, HD sau 3G, făcând de-embedding la 16 canale audio de la fiecare. Fiecare stream video poate fi retranmis intact sau cu noul audio încorporat. Un port secundar de 10 GB permite comutare hitless, definit de SMPTE 2022-7.


Cardul deja existent modular Calrec Dante I/O, lansat la IBC 2014, folosește cardul AUdinate Brooklyn II și oferă suport AES67 ca standard. Această combinație permite accesul a până la 64 de canale bidirecționale în fiecare protocol.


Oferind această gamă largă de intefețe, Calrec își consolidează poziția în viitorul transmisiunilor de protocoale audio. A avea o suită de protocoale din care broadcasterii pot alege înseamnă că ei pot fi siguri de sprijinul Calrec indiferent de combinația de formate pe care o folosesc - atât acum, cât și în viitor.