Letus adaugă encodere gamei lor de gimbal-uri Helix


Encoderele au devenit din ce în ce mai comune pe motoarele gimbal-urilor brushless. Aceste dispozitive digitale comunică poziția motorului către creierul gimbal-ului. Ați observat, probabil, cum gimbal-urile brushless convenționale își mai pierd uneori sincronizarea și se "rătăcesc". Encoderele pot preveni pierderea poziției de către motor atunci când este lovit sau mișcat prea agresiv, permițându-i să se corecteze rapid. Dacă vreți să faceți o mișcare de panoramare rapidă, encoderele vă oferă o creștere instantanee a cuplului, ceea ce face această mișcare mai ușor de făcut. Encoderele cresc durata de viață a bateriei în mod dramatic, așa cum am vazut la mai multe modele de gimbal-uri în ultima vreme.


Gimbal-urile unice ale celor de la Letus utilizează inele de alunecare ce permit motoarelor să se rotească și ruleze liber 360 de grade. Această mișcare nerestricționată a fost unul din punctele cheie de vânzare pentru gama Helix și separă acest sistem de celelalte de pe piață. Până recent, Letus nu a reușit să combine această tehnologie a inelelor de alunecare cu encoderele fără a pierde capacitatea de rulare 360 de grade.


Vestea bună este că acum au reușit să combine ambele avantaje. Iată cum explică modificarea cei de la Letus:


"Tehnologia cu inele de alunecare a fost disponibilă pe piață în modelele noastre, așa cum a fost prezentă și tehnologia encoderelor. Punerea acestor tehnologii împreună, însă, a reprezentat o provocare unică. Ambele se luptă pentru cel mai important loc din motor: centrul de rotație. Pentru a implementa encoderele, ar fi însemnat să renunțăm la inelul de alunecare ce îi oferea lui Helix capacitatea de a se rula 360 de grade, ceea ce îl făcea unic pe piață.


Am fost destul de determinați să nu pierdem această funcționalitate, chiar dacă asta ar fi însemnat că vom pierde avantajele pe care le-ar fi adus encoderele pentru Helix. Din fericire, după mai mult de un an de cercetare și dezvoltare, mai multe nopți pierdute și multă dezordine în birou, am reușit să inventăm o soluție ingenioasă care combină aceste două caracteristici: o placă de circuit encodată care are și rol de inel de alunecare. Cu această descoperire putem oferi acum Letus Helix cu motoare encodate."


Encoderele sunt deja disponibile ca opțiune pentru modelele Helix standard și Helix Jr. pe 3 axe. Modelele Helix Pro și Junior single axis vor fi disponibile doar ca versiuni encodate de acum încolo, fără nicio modificare de preț.


O altă veste bună este că și modelele mai vechi Helix Jr sau Helix neencodate pot fi upgradate cu motoare encodate pentru o sumă de bani. Asta include motoare noi cu plăci de circuit cu inel de alunecare/encoder personalizate și manopera. Evident, va trebui să trimiteți Helix-ul către Letus pentru upgrade.


În cele din urmă Helix-ul de aluminiu va ieși din fabricație și va fi înlocuit de Helix-ul din magneziu ca nou produs de start al gamei Helix.


Ce avantaj aduc encoderele pentru Helix?

  • Previn pierderea poziției de către motoare (sărind peste etape) atunci când sunt lovite sau mișcate prea agresiv.
  • Oferă informații despre unghiul camerei relativ cu cadrul, important în anumite aplicații.
  • Durata de viață a bateriei crește dramatic (de până la 5 ori mai mult)
  • Mărește cuplul instantenu, oferindu-ți puterea suplimentară necesară pentru mișcarile de panoramare mai agresive
  • Adaugă abilitatea de a ajusta fizic, cu mâna, poziția camerei și gimbal-ul să își păstreze poziția
  • Crește precizia de stabilizare.