Lansarea noului model de Trepied Flowtech 75


In luna Martie 2017, membrii echipei CBS Pro au fost la Londra pentru o intalnire speciala,unde companiile grupului Vitec au prezentat cateva produse ce au fost planificate pentru lansare in cursul acestui an.

Ne-a atras atentia noul trepied Flowtech 75. Cu siguranta este pentru prima data cand ceva se va schimba in conceptia stativelor de pe piata. Produsul va fi fabricat in 2 variante: Sachtler si Vinten. Despre stativ in sine, sunt cateva impresii de impartasit, ceea ce vom face in randurile urmatoare.


Ca fost operator de imagine, dupa ce am luat in mana acest trepied, am zis DA, acest stativ este genul pe care sa il cari pe munte, fara sa iti pese de greutatea pe care o are. Mai precis in jur de 2,9 Kg. Prima data cand l-am vazut montat, m-a dus cu gandul la vechile stative de Film, simple, dar foarte eficiente (si foarte grele in vremuri indepartate). Inginerii de la Sachtler, mai intai timid, dar mai nou aproape de nelipsit, au pus pe noul Flowtech75 un sistem unic blocare-deblocare al picioarelor acestui trepied (cu quick lock release). Cu adevarat unic este sistemul prin care picioarele sunt concepute. Fara sa mai ocupe spatiu suplimentar, acestea au un sistem telescopic (din 2 parti – cu un design unic), eficientizat, care permite montarea trepiedului in maxim 10 secunde. Pentru un trepied din clasa sa, o noua functie accesibila si foarte utila, este ca il putem monta in modul low (aproape de sol - in jur de 20 decm) permitand operatorului sa filmeze cadre aproape de la nivelul solului.

Oala trepiedului este pe standardul de 75mm, ceea ce ne permite sa montam capete decente pe acest trepied. Proiectarea acestui stativ este conceputa pentru utilizarea lui in orice fel de conditii cu un middle spreader detasabil foarte usor. Indiferent ca suntem la o conferinta de presa, la un eveniment dinamic,sau pe varful muntelui, trepiedul se poate transporta foarte usor. Constructia trepiedului este din fibra de carbon, iar terminatiile de la picioare au talpi din cauciuc (detasabile). Inaltimea maxima a stativului este de 157 cm (fara capul de trepied), si poate sustine cu usurinta orice tip de camera, incepand de la un DSLR accesorizat, pana la noile camere ENG sau Cine (Canon C200, Panasonic DVX200, Canon 5D Mark IV, Panasonic UX90, Panasonic UX180, Canon C100 Mark II, Canon C300 Mark II).


Un astfel de trepied reuseste sa impresioneze de la prima vedere. Punctele forte ale acestui sistem vor fi cu siguranta sistemul unic de frectii (sistem de quick release al fixarii picioarelor – pentru o ajustare instanta), designul compact, ergonomic, cu posibilitatea de a transporta foarte usor acest sistem, mai ales ca este construit din fibra de carbon. Surprinderea cadrelor atat din unghiuri superioare cat si de la nivelul solului (fara a face un efort suplimentar in a monta trepiedul in aceste pozitii) este din nou unul dintre punctele forte. A fost testat in medii cu adevarat ostile din punct de vedere al naturii (apa, namol, gheata, praf) si ca orice produs conceput de Sachtler…a rezistat si avem garantia ca va avea o lunga durata de viata.


Performantele pe care le ofera, indiferent de aplicatie, garanteaza un produs fezabil si prietenos cu orice operator sau videograf, pe o lunga perioada de timp. Noul produs va fi disponibil in mai multe variante (kituri) de trepied.