Lansare FUJINON XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR


Cei de la Fujifilm sunt încântați să anunțe noul obiectiv FUJINON XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR ce va fi adăugat seriei de camere X-Series mirrorless începând cu luna februarie 2016. Odată cu introducerea acestui obiectiv, seria premium de obiective mirrorless X-Series va avea un obiectiv super telephoto.


Obiectivul FUJINON XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR este un obiectiv super telephoto care acoperă o distanță focală de 35 mm echivalentă cu 152-609 mm. Construcția optică de înaltă performanță conține 21 de elemente în 14 grupuri diferite și include 5 lentile ED și una Super ED care ajută la reducerea aberațiilor cromatice ce sunt adesea întâlnite în obiectivele telephoto. Ca urmare, acest obiectiv oferă cea mai bună calitate a imaginii din clasa ei.


Obiectivul a fost gândit și proiectat ca un obiectiv handheld, cântărind sub 1.4 Kg și având o stabilizare a imaginii 5-stop. Motorul liniar pentru autofocus rapid îl face perfect pentru captarea subiecților ce se mișcă foarte rapid, cum ar fi avioanele și motocicletele de viteză. Obiectivul e rezistent la praf și apă/zăpadă și poate fi operat la temperaturi de până la -10°C, așa că este perfect pentru o gamă largă de condiții de fotografiere în aer liber. Un strat de fluor a fost aplicat pe elementul frontal al lentile pentru a respinge apa și murdăria, îmbunătățind duritatea obiectivului.


Caracteristici principale:


(1) Reducerea aberațiilor cromatice ajută la captarea unor imagini de erzoluție înaltă

Construcția optică de 21 de elemente în 14 grupuri, care include cinci lentile ED și una Super ED, oferă rezultate comparabile cu o lentila cu fluorină, iar prin reducerea aberațiilor cromatice axiale, oferă imagini pline de detalii.

Magnificarea maximă este de 0.19x, permițându-le utilizatorilor să capteze imagini telephoto macro.


(2) Stabilizare a imaginii 5.0-stop - lider în domeniu.

Stabilizarea optică a acestui obiectiv este cea mai puternică dintre obiectivele super telephoto, oferind imagini fără blur chiar și la setarea maximă de 609 mm.


(3) Autofocus liniar și fără zgomot cu ajutorul motoarelor liniare duble.

Doua motoare liniare sunt folosite pentru a oferi autofocus rapid pe subiecții ce se mișcă. Motorul e suficient de silențios încât obiectivul este ideal pentru fotografiatul și filmatul la concerte și teatru.

Se poate folosi modul de limitare al autofocusului, care permite un autofocus extrem de rapid cât timp focalizăm sub 5 metri.


(4) Design compact și ușor


Obiectivul cântărește mai puțin de 1.4 kg și atunci când este montat pe FUJIFILM X-T1, greutatea combinată este sub 2 kg. Acest lucru mărește mobilitatea operatorului, iar distribuția de greutate atunci când obiectivul e montat pe un body îl face să pară mai ușor decât e cu adevărat.


(5) Rezistent la apă și praf, operare sub -10°C și acoperire cu fluor

Obiectivul are 13 sigilii anti-praf și apă ce permit operatorului să îl folosească indiferent de condiții.

Stratul de fluor de pe lentila principală respinge apa și praful, nu se murdărește ușor și e simplu de curățat.


(6) Parasolar cu fereastră pentru filtru de polarizare și mecanism de închidere

Parasolarul are o fereastră ce permite accesul către filtrul de polarizare, chiar dacă avem parasolarul atașat.

Parasolarul are un mecanism de închidere ce îl menține atașat de obiectiv.


(7) Compatibil cu teleconverter 1.4x

Obiectivul oferă compatibilitate cu teleconvertorul XF1.4X TC WR. Atunci când e atașat , obiectivul devine 140-560 mm F6.3-8 sau 213-853mm. Autofocusul este posibil chiar și la F8.