La Volan – Cu noul Canon C200


Sezonul nou al emisiunii “La Volan” va incepe in curand la DIGI24. Pentru ca au dorit sa ofere spectatorilor un Promo special, tema aleasa a fost o scena care sa redea atmosfera tensionata a unui film de Hollywood, a carei actiune se va defasura intr-o poveste post-apocaliptica, unde Bogdan Mirica si Tibi Troia, gazdele emisiunii, vor fi transpuse in ceea ce pare sa fie un Blockbuster american. Pentru ca suntem siguri ca am reusit sa va trezim curiozitatea, o sa va povestim putin mai mult despre setup-ul pe care l-a folosit echipa de productie de la DIGI. 


Filmarea a fost efectuata in regia lui Sebastian Nesu, iar de imagine s-au ocupat Florin Apostol (DOP) si Luigi Padureanu (Operator Steadicam). Camera aleasa pentru aceasta productie a fost Canon C200, alaturi de obiective Canon din seria L si un zoom CINE 18-80mm. Filmarile au fost realizate intr-o zi partial innorata, exterior, cu suficiente elemente si detalii care sa bucure ochiul telespectatorului. Camera a fost utilizata in modul de inregistrare MP4, 50hz la rezolutii si frame-rate-uri diferite. Echipa nu a intampinat nici o problema in utilizarea camerei, aceasta raspunzand corect in contextul productiei mentionate.


Timp de cateva zile camera a fost testata in toate modurile de lucru, incepand de la 24Hz pana la 59.94 Hz, atat de departamentul de Promo cat si de cei de la Grafica. Fisierele RAW pot fi accesate cu noul DaVinci Resolve 14 sau prin Cinema RAW Development 2.0 (softul oferit de Canon, pentru camerele CINE, care poate edita setarile de baza ale unui fisier RAW, il poate viziona, iar in final il exporta). 


La mai putin de 2 luni de la lansarea sa, Canon C200 este deja implementata si testata cu succes in mai multe televiziuni si proiecte importante din Romania. Ne-am propus sa va tinem la curent cu proiectele importante in care sunt utilizate echipamentele de ultima generatie, pe care le furnizam in Romania.