Intercomul Riedel Bolero folosit de BBC Radio pentru Formula 1


Intercomul wireless Riedel Bolero și matricea de intercom Artist au un rol cheie în acoperirea globală a curselor de Formula 1 de către BBC.


Profitând de calitatea înaltă a sunetului, staff-ul de producție de la cursele de monoposturi de Formula 1 folosește Riedel Bolero cu un microfon extern pentru a transmite audio live pentru transmisiunea radio a curselor din Europa și nu numai.


Cursele de Formula 1 au loc în majoritatea anului calendaristic și încep în Australia și se încheie în Abu Dhabi. USP Content, compania de producție angajată de BBC, se bazează pe Bolero pentru că este o metodă accesibilă ce permite transmiterea fiecărei curse către ascultătorii BBC Radio, fără a fi nevoie de a aduce staff tehnic și de producție extins la fiecare locație și fără să sacrifice din calitatea audio.


Pentru cursele din Europa, USP Content trimite prezentatorii BBC Radio pe circuit, de unde matricea de intercom Riedel Artist 64 se conectează prin circuite MPLS (Multiprotocol Label Switching) la Frankfurt, iar apoi prin VPN la un alt frame Artist în Londra. Prezentatorii folosesc Bolero pentru interviuri remote de la standuri și din alte părți ale circuitelor. Pentru evenimentele ce au loc în afara Europei, prezentatorii rămân în Londra, doar echipamentul Bolero și câțiva oameni din staff-ul tehnic fac deplasarea către circuit.


"Trimiterea unui staff tehnic complet pentru acoperirea fiecărui eveniment ar însemna costuri imense, chiar și pentru o firmă precum BBC. Am căutat o soluție mai eficientă și accesibilă pentru a acoperi toate evenimentele, dar transmisiunea remote a fost prea complicată pentru că utiliza echipamente de la diferite surse. Odată cu introducerea lui Bolero, modul în care lucrăm s-a schimbat radical - nu ne mai îngrijorăm în legătură cu cablajele complexe, cumpărarea licențelor, antene sau coordonarea frecvențelor. În plus, calitatea audio a lui Bolero asigură un sunet la calitate broadcast fără probleme."


"Folosirea în acest scop a lui Bolero este ingenioasă și inovativă este o demonstrație a flexibilității incorporate ce poate suporta orice flux de lucru. Ușurința de utilizare a lui Bolero, simplitatea setării și greutatea redusă au facut din Bolero cea mai eficientă soluție de intercom wireless."