Infrastructura Grass Valley este soluția pentru Grand Slam-ul Wimbledon


Firma de producție NEP a produs prima producție live UHD HDR a unui turneu de tenis de grand slam la Turneul de la Wimbledon din 2018. Cele mai recente car-uri ale celor de la NEP au fost folosite la formarea noului broadcaster gazdă de la Wimbledon, Wimbledon Broadcast Services (WBS).


WBS a oferit acoperire multi-camera pentru toate cele 18 terenuri, inclusiv un net-cam pentru primele două terenuri. Conținutul HD, UHD și HDR a fost administrat de car-uri, oferind feed-uri către 20 de broadcasteri. Cele două car-uri, conectate printr-un sistem portabil IP au format cea mai mare instalație de outside broadcast SMPTE ST 2110 și au administrat peste 118 semnale de cameră, ceea ce ar fi însemnat, în mod normal, mai mulți kilometri de cabluri. Mulțumită infrastructurii IP Grass Valley, aceste cifre au fost simțitor reduse.


Infrastructura IP Grass Valley a fost construită în jurul card-urilor IQ UCP 25GbE Gateway. IQ UCP oferă o platformă de procesare modulară, reprogramabilă pentru interfațarea între echipamentul IP și tehnologia baseband existentă pentru a suporta clienții ce folosesc feed-uri Serial Digital Interface (SDI). Asta oferă flexibilitate, permițându-le celor de la NEP să își adapteze sistemul ușor pentru diferite evenimente fără a fi nevoie de înlocuirea sau recablarea rack-urilor de echipamente. Fiecare camion are în jur de 70 de card-uri Grass Valley IQ UCP, iar flyaway-urile au un total de 200.


Car-urile au și sistemul de control al routării la cheie Grass Valley IPEDGE-SVR, sistemele de control și monitorizare fiind Grass Valley Kayenne și Kahuna, plus multiviewere IP. Acestea se integrează perfect cu switcherele de rețea Arista COTS, sistemele de control master AXON Digital Design și cu mixerele Calrec.


Reprezentantul NEP a declarat: "Faptul că le putem oferi clienților noștri o soluție ce se mulează perfect pe nevoile lor, indiferent de cât de mare sau complex este evenimentul, este extrem de important. Beneficiile se regăsesc atât în locațiile de studio fixe, cât și în cele mobile, Grass Valley oferind un setup modular. Așa cum arată proiectul Wimbledon 2018, am lucrat împreună cu Grass Valley la crearea unei platforme extrem de personalizabile ce a livrat acțiune de înaltă calitate cu imagini de necrezut."


Vicepreședintele de vânzări Grass Valley a declarat: "Companiile ce oferă servicii de broadcast au nevoie de flexibilitate pentru a susține proiectele lor din ce în ce mai complexe și mai mari, ei dorindu-și să ofere experiențe cât mai bogate telespectatorilor. NEP UK a lucrat cu noi pentru a crea o operațiune OB foarte personalizabilă și suntem foarte mândri că soluțiile noastre IP au ajutat la împlinirea viziunii lor."


Car-urile NEP au fost folosite și la Nunta Regală de pe 19 Mai, ce a fost văzută de 2 miliarde de oameni de pe întreg globul.