Implicarea Riedel in productia curselor din Australia


Thoroughbred Racing Productions (TRP), un furnizor de top de servicii de productie pentru industria australiana de curse de cai, a migrat infrastructura de comunicatii si rutare a semnalului catre interfonul matricial digital Artist Riedel Communications, interfon wireless Bolero si reteaua MediorNet in timp real. Piesa centrala a instalatiei Riedel este cel mai mare vehicul OB al TRP, HDOB1, care a suferit o modernizare a Bolero de la sistemul sau anterior de interfon radio cu doua cai.

Cu sediul in Melbourne, TRP acopera 525 de evenimente live in tot statul Victoria si produce in fiecare an peste 3.500 de ore de transmisii de curse HD in direct. Noua remorca HDOB1 cu 22 de camere, 14,6 metri, proiectata de TRP si construita de Sony, este un pilon la Carnavalul de curse de primavara de profil, care include una dintre cursele de profil din lume, Cupa Melbourne.

„Dintre toate solutiile de interfon pe care le-am luat in considerare pentru actualizarea HDOB1, Bolero a oferit cele mai avansate functii. Impreuna cu flexibilitatea descentralizata de rutare a semnalului MediorNet, Bolero ne ofera o calitate vocala, fiabilitate si autonomie remarcabile ”, a declarat Charles Cole, inginer si manager operatiuni tehnice, TRP. „Bolero a simplificat comunicarile pentru operatiunile noastre pe teren, dar, in acelasi timp, ne ofera o capacitate masiva fata de comunicatiile RF traditionale. Configurarile, modificarile si completarile care au fost intotdeauna o provocare inainte sunt acum usor de facut cu cateva clicuri de mouse. In plus, am vazut o reducere considerabila a costurilor de distributie si interconectare in cadrul facilitatii noastre. ”

Anterior, facilitatea principala a TRP se baza pe un flux de lucru cu comunicatii radio pe doua cai si pe un router video traditional centralizat, cu infrastructuri de hipodrom care variau de la hipodrom la hipodrom. TRP s-a confruntat cu provocari comune oricarei operatiuni care se bazeaza pe mai multe canale radio bidirectionale pentru comunicatii: probleme de licentiere legate de mai multi utilizatori pe o singura frecventa care incercau sa utilizeze frecventa la un anumit site, interferente si complexitatea managementului spectrului pentru productii mari cu mai multi furnizori. Bolero elimina toate aceste probleme, lucrand cu un router de baza MediorNet MetroN si cu 21 de noduri MediorNet MicroN, inclusiv cadre fly-away si multiviewere integrate. Solutia integrata Riedel permite distributia modulara si fara probleme a semnalelor video, de comunicatii si de date in fiecare hipodrom pentru productia de difuzare.

Combinatia Bolero-MediorNet a eliminat blocajele configurarii anterioare a interfonului, oferind fiecarei pozitii de comunicatii de teren un canal discret si permitand echipelor sa lucreze independent si eficient. Inainte, dependenta de un singur router video insemna ca utilizatorii erau constransi de dimensiunea routerului si de proiectarea infrastructurii unitatii OB; cu MediorNet, fiecare pozitie poate accesa toate semnalele fara a-i afecta pe altii.

„Instalarea TRP este o adevarata realizare - primul proiect de camioane OB din Australia, in care Bolero inlocuieste un flux de lucru anterior cu radio bidirectional. Implementarea este deosebit de remarcabila pentru concentrarea sa puternica pe solutii bazate pe IP, valorificand expertiza Riedel in fluxuri de lucru bazate pe IP bazate pe standardul SMPTE ST 2110 pentru difuzare ”, a declarat Espen Brynildsen, Manager solutii tehnice, Riedel Communications Australia. „Unul dintre factorii cheie de succes pentru acest proiect a fost cooperarea remarcabila si comunicarea deschisa intre Riedel, Sony si TRP in ceea ce priveste aspecte precum functionalitatea comutatorului si optimizarea retelei. Este un alt exemplu de leadership tehnologic al TRP si de o experienta remarcabila in difuzarea transmisiei pentru curse de rasa pura. ”