HPRC 2550W - hard case-ul durabil al videografului


Am pus mana recent pe un HPRC 2550W si e o geanta profesionala foarte solida. Sunt multe de spus despre această geantă, așa că hai să începem.


Brand-ul HPRC este produs de compania italiană Plaber SRL, companie fondată de doi parteneri în 2006 - unul cunoscut pentru producerea de genți și rucsaci profesionali încă din 1982 și o companie ce se ocupă de turnarea prin injecție a materialului plastic.


HPRC este un acronim pentru "High Performance Resin Cases", compania producând 17 modele diferite de hard case-uri, folosing un material patentat. Toate gențile sunt impermeabile, rezistente la praf și destul de ușoare, având ca public țintă oamenii ce vor să își folosească echipamentul în cele mai dificile condiții.


Nu lăsați P-ul inversat din logo-ul HPRC să vă păcălească - gențile nu sunt fabricate/proiectate în Rusia, ci în Italia. Plaber descrie gențile HPRC ca fiind cu 25% mai ușoare și mai rezistente decât gențile similare de la alți producători. În experiența mea, vă pot asigura că HPRC 2550W este, într-adevăr, mult mai ușoară decât Pelican 1510 - competitorul său direct. HPRC-ul cântărește 4.85 kg fără spumă și 5.53 kg cu spumă înăuntru.


Geanta 2550W pe care am testat-o este unul din cele 5 modele HPRC cu roți (sufixate cu "W"). Este singura suficient de mică pentru a fi transportată ca bagaj de mână conform regulilor FAA.


HPRC 2550W este un hard case robust cu mâner extensibil și două roți pentru a îl trage ca pe un troller, având dimensiunile maxime pentru un bagaj de mână - 545 mm x 350 mm x 230 mm. Geanta umple complet spațiul de bagaje din avion, dar asta nu ar trebui să fie o problema la zborurile internaționale - e posibil, însă, ca la zborurile interne cu avioane mai mici să nu aveți voie cu bagajul în avion.


Unii videografi se vor întreba de ce să dai banii pe un hard case când și o geantă normală își face treaba. Probabil că da - în 90% din cazuri, dar atunci când ți se întamplă să scapi geanta sau este aruncată la transport, îți poți găsi camera și obiectivele extrem de scumpe distruse. De asta ar fi bine să vă țineți echipamentele într-o geantă HPRC - știți că aveți echipamentul protejat în orice condiții și vă luați o grijă de pe cap atunci când sunteți foarte ocupați.