Grass Valley își extinde gama de broadcast 4K la IBC2017


Pe măsură ce industria trece la 4K UHD, broadcasterii se confruntă cu un hibrid între formatele SDR/HDR și o combinație de conținut HD și 4K UHD, iar această problemă necesită o soluție ce le poate combina eficient într-un flux de lucru fără întreruperi. La IBC 2017, Grass Valley a prezentat Densité UHD-3901-UC, multiviewer-ul Kaleido-IP și Densité HCO-3901-4K quad-link, niște produse de conversie și monitorizare de semnal ce le permit broadcasterilor să treacă ușor și accesibil prin această perioadă de tranziție.


Card-ul Densité UHD-3901-UC oferă cross mapping între SDR și HDR și cross-conversie între HD și 4K. Nou la IBC este facilitatea de upconversie la 1080p. De asemenea, multiviewer-ul Kaleido-IP oferă o soluție de a monitoriza o combinație de semnale SDR, HDR și 4K UHD pentru playout. Finalmente, pentru a asigura disponibilitate maximă în timpul redării conținutului 4K, change over-ul quad-link HCO-3901-4K administrează mai multe streamuri pentru a distribui semnalul 4K într-un singur punct de control.


"În prezent, facilitățile de broadcast sunt un mediu mixt, cu semnale ce vin dintr-o mare varietate de surse diferite," a notat Amit Eshet, vicepreședinte de rețelistică, Grass Valley. "Pentru a utiliza eficient aceste semnale pentru producție și monitorizare, este nevoie de o anumită standardizare. Noile noastre soluții rezolvă această problemă, prin funcționalități cheie precum up-conversie, cross-mapping, monitorizare hibrid și prin dispoibilitate la nivel înalt."


Densité UHD-3901-UC le permite clienților să își uimească telespectatorii cu calitatea uluitoare a HDR-ului, în timp ce aceștia se hotărăsc dacă și cum să tranziționeze la 4K. De exemplu, când un broadcaster are nevoie să producă conținut în 4K UHD, dar are o combinație de camere 4K, 3G și HD, Densité UHD-3901-UC oferă posibilitatea de a crea un format comun pentru producția finală. Acesta livrează o densitate lider de piață de 24 de upcovertere UHD într-un frame de 4 unități rack (4RU) și oferă și normalizare de semnal, asigurând că sursele externe funcționează în fluxul de lucru.


Densité HCO-3901-4K este proiectat să administreze patru streamuri 3G SDI (quad-link) deodată pentru a distribui un semnal 4K cu un singur punct de control. Suportă change over quad-link 4K UHD cu audio embedat și metadata. Pe lângă toate acestea, dotarea opțională ALC (automatic loudness control) elimina variațile de tărie sonoră dintre programe și reclame și le oferă clienților o soluție să își protejeze semnalul în timpul căderilor de curent electric.


Kaleido-IP le oferă facilităților de broadcast capacități de monitorizare avansate cu adăugare de suport SMPTE ST 2022-6 10G, 25G, 40G. Cu adăugarea SMPTE ST 2022-6 și a ST 2110, Kaleido IP suportă acum toate formatele IP, așa că semnalele necompresate, compresate și OTT pot fi monitorizate ușor folosind doar o singură platformă. Kaleido-IP are și puterea de a monitoriza până la 32 HD HEVC pentru transmisiuni și instalații de playout folosind HEVC/H.265 datorită eficienței mai mare a lățimii de bandă. Această putere de monitorizare și versatilitate dă tonul monitorizării IP în piață și le oferă utilizatorilor flexibilitate de vârf, indiferent de mărimea și scopul producției.


"Industria noastră rămâne în centrul unei tranziții de proporții uriașe și nu toți broadcasterii sunt în poziția de a face o actualizare rapidă a echipamentelor. Clienții noștri pot beneficia acum de noi tehnologii pentru a transmite la o calitate mai bună, chiar și înainte de a se dedica complet unei investiții majore."