Grass Valley schimbă producțiile live cu soluțiile de camere Direct IP


Din ce în ce în ce mai mulți broadcasteri au rețele IP cu o lățime de bandă mare în uz, iar Grass Valley face producția live mai ușoară folosind camerele Grass Valley pe aceste rețele. Seria LDX de camere are interfață direct IP pe cameră, permițând producții IP live pentru prima oară. Interfața direct IP e disponibilă pentru transmisiuni XF pe seria LDX și LDX86 printr-un software upgrade eLicense.


Cu interfața IP a camerei, broadcasterii pot conecta camerele LDX direct la IP switch-uri off-the-shelf, transportând protocolul camerei în mod complet printr-o rețea IP către stațiile de bază XCU conectate la alt switch off-the-shelft din aceeași rețea IP. Sistemul permite controlul tuturor camerelor printr-o cameră de control centralizată. Facilitând protocolul complet de transmisiuni între camere și XCU prin rețeaua IP, broadcasterii pot transmite evenimente de oriunde fără a necesita un microbuz/camion OB, reducând costurile de personal și deschizând posibilitatea administrării mai multor locații de producție dintr-un singur studio central.


"Observăm un interes crescut în broadcastingul direct IP și adoptarea de rețele IP rapide și fiabile face ca această tranziție să fie mult mai practică." a spus Mike Cronk, vicepreședinte de marketing, Grass Valley. "Abordarea noastră ce constă în oferirea unei interfețe direct IP e ideală pentru cele mai solicitante aplicații de camere remote, inclusiv studiourile mari și complexe sau universitățile cu multe facilități sportive. Un alt avantaj al tehnologiei IP este că nu există întârzieri ce pot cauza probleme."


Conectând camerele din seria LDX prin stațiile de bază XCU Universe XF sau XCU HD/4K XF la rețele IP 10 GigE, camerele pot fi combinate și potrivite la orice XCU, ceea ce crează o flexibilitate maximă între camere, XCU-uri și o echipa completă de producție. NEP The Netherlands e primul client care profită de pe urma acestei capacități. Grupul a lansat platforma sa revoluționară de producție video bazată pe IP "Cloud Production" în octombrie 2015 și a produs deja sute de programe live multi-camera. Cu abordarea centralizată a "Cloud Production", doar echipamentele esențiale precum camerele, microfoanele și echipa de producție sunt necesare la fața locului. Restul echipamentelor sunt în data centerul centralizat.


"Utilizatorii seriei LDX se folosesc de infrastructura robustă a rețelelor IP, precum și de switch-urile off-the-shelf accesibile ca preț. Doar camerele sunt necesare, așa că este ușor pentru broadcasteri să înceapă producția direct IP la o scară redusă." a adăugat Cronk


Camerele din seria LDX cu interfațare direct IP au fost expuse la NAB în Las Vegas, anul acesta.