Grass Valley primește un nou premiu pentru realizări tehnice deosebite


Introdusă pentru prima oară în 2002, camera Viper FilmStream reprezintă o piatră de hotar în industrie ca fiind primul model de serie a unei camere de cinematografie digitală care simula în mare parte fluxul de lucru cu filmarea pe peliculă și oferea cele mai calitative imagini digitale de la acea vreme. Academy of Motion Picture Arts and Sciences recunoaște impactul de durată a camerei Viper FilmStream cu un premiu pentru realizări tehnice și științifice la o ceremonie ce va avea loc în Beverly Hills pe 11 februarie. Premiile tehnice și științifice ale academiei sunt oferite anual pentru realizări ce contribuie la progresul industriei de film.


"Camera Viper FilmStream a fost prima cameră ce folosea imagini digitale raw primite direct de la senzor, fără niciun fel de procesare." a spus Marco Lopez, președintele Grass Valley. "Din acest motiv, semnăna perfect cu captarea de pe un negativ de film, fără niciunul din procesele 'distructive' permanente ce limitau calitatea și intervalul de corecție în post-producție al peliculei. Beneficiul real a fost că regizorul și cineastul putea - pentru prima oară - să vadă o scenă imediat după ce a tras dubla și să confirme că fiecare scenă era exact cum și-a dorit, toate astea înainte de a trage următoarea dublă. Asta a redus stresul de pe platoul de filmare și a fost un pas înainte major în producția de film."


Cu camera Viper FilmStream echipele de filmare au putut să se bucure de timpi mai lungi de filmare decât pe peliculă, examinând imediat imaginile la rezoluție completă pentru a determina dacă o filmare a fost reușită sau nu, pentru a crea mai mult de o singură copie master pentru a preveni pierderea sau deteriorarea, de a atribui patru moduri diferite de captură digitală pe o singură camera, de a capta imagini raw oferind în același timp și o ieșire corectată pentru monitorizare și, nu în ultimul rând, mutarea fluxului de lucru de post-producție pe platoul de producție.


Camera Viper FilmStream a captat imediat atenția multor regizori și producători importanți de la Hollywood și a fost folosit în mai multe filme de mare succes, cum ar fi: The Curious Case of Benjamin Button, Zodiac, Home of the Brave, Domino, Oliver Twist și multe altele. Directorul Michael Mann a folosit sistemul pentru Miami Vice și Collateral, remarcând în 2004: "Pelicula nu înregistrează ceea ce ochii noștri pot vedea noaptea, de aceea am trecut la camerele video digitale high-definition - pentru a filma noaptea, pentru a filma tot ce vedem cu ochiul liber și mai mult. Poți observa peisaje capricioase cu dealuri și copaci și modele de lumină ciudate. Aceasta a fost lumea prin care am vrut să umble personajele mele principale: Vincent și Max."


Pe lângă filmele artistice, camera Viper FilmStream a fost folosită și în reclame, televiziune și chiar proiecte corporatiste, guvernamentale sau medicale de-a lungul timpului. Succesul pe care Grass Valley l-a avut cu camera Viper FilmStream continuă să influențeze dezvoltarea camerelor Grass Valley HD, 4K/UHD, HDR și XtremeSpeed pentru producții mobile, în direct, sportive sau de divertisment din întreaga lume. "Recunoașterea de către Academy of Motion Picture Arts and Sciences este o onoare deosebită și vorbește în numele angajamentului nostru pe termen lung în oferirea unor soluții ce conduc industria înainte și ne ajută clienții să progreseze în afacerile lor." a adăugat Lopez.