Grass Valley și CenturyLink demonstrează capabilitățile producției la distanță


Montreal, 25 Iunie, 2019 - Grass Valley și-a confirmat poziția în industria care trece către IP cu o nouă inovație în producția video la distanță prin IP. Compania și-a unit forțele cu compania CenturyLink pentru a testa cu succes o bandă de o lățime foarte mare direct de la camere la Stadionul Hard Rock din Miami Gardens, Florida către o locație de producție la distanță aflată în Tulsa, Oklahoma. Utilizând rețeaua cu o viteză de 100 Gbps Vyvx de la CenturyLink cu caracteristica DirectIP a Grass Valley, testul a demonstrat că semnalele necompresate din mai multe surse pot fi livrate către și controlate de către o facilitate de producție de la distanță, eliminând nevoia unei echipe mari de producție și de set-upuri complexe de outside broadcast (OB).


În timpul testului, mai multe camere Grass Valley LDX 86N au fost lansate în Miami, rulând la viteze înalte, de 10 Gbps fiecare, demonstrând un flux de lucru IP robust între camere, switchere și stațiile XCU Universe XF, chiar și cu o utilizare intensă a bandei de rețea. Utilizând configurația unică DirectIP a Grass Valley, semnalele necompresate au fost transmise prin intermediul rețelei CenturyLink Vyvx de 100 Gbps către stațiile de bază și către panourile de control operațional localizate într-o facilitate de producție la distanță din Tulsa.


„Cu DirectIP a Grass Valley am demonstrat cum rețeaua noastră Vyvx poate permite broadcasterilor din SUA și din locațiile globale selecționate să obțină avantajele unei producții la distanță pentru a produce evenimente live la scară înaltă,” spune Bill Wohnoutka, vice președinte internet și servicii de livrare conținut al CenturyLink. „CenturyLink este cunoscut pentru rețelele globale și continuă să facă investiții semnificante în rețeaua Vyvx pentru a facilita fluxul de lucru al producției pentru transmiterea majorității evenimentelor sportive din SUA”.


Configurația DirectIP pe camerele Grass Valley oferă un mod robust și sigur de a manipula distribuția semnalelor la lățimi de bandă mari. Este ușor de setat și de menținut prin intermediul unei camere de control centralizat pentru a asigura cele mai înalte nivele de performanță. DirectIP permite locației la distanță să se implice fără probleme în producție, indiferent de distanță.