Grass Valley la NAB 2016 - Integrare completă IP


În timp ce participanții la expoziție vor descinde asupra Centrului de Convenții din Las Vegas pe 16-21 Aprilie, ne e clar că o mare parte din atenție se va duce spre tehnologiile IP și impactul anticipat al acestora în industria de broadcast. Grass Valley a dezvoltat soluții avansate de conectivitate IP în toată gama sa de produse pe care o va arăta la expoziție, pe lânga multe alte produse de broadcast în zona SL106 de la NAB.


"Toți broadcasterii se uita la tot felul de soluții IP pentru a vedea cum pot folosi flexibilitatea și agilitatea acestora pentru a îmbunătăți workflow-urile și pentru a exploata noi oportunități de business." a spus Marco Lopez, președinte Grass Valley. "Tehnologia IP e foarte folosită în data center-uri, unde oferă transfer de date la viteze mari, bandă largăși un sistem care e scalabil pentru viitor. Le oferim aceleași beneficii broadcasterilor cu al nostru "Broadcast Data Center" - un sistem ce folosește IP și adaugă switching foarte precis, întârziere extrem de mică și, poate cel mai important, permite producții live."


Pe lângă acest important model Broadcast Data Center, Grass Valley îmbrățișează tehnologia IP în toate produsele sale, permițând conectivitatea necesară pentru a muta conținutul mai eficient. Într-o perioadă în care cererea pentru producții live va continua să se intensificie, broadcasterii vor folosi soluții IP, menținând totodată capabilitățile SDI cu soluții de integrare gen GV Node - platformă de procesare și routare IP și GV Convergent - Router și sistem de configurare IP.


Pentru a se asigura că toate soluțiile IP se vor integra fără probleme, Grass Valley standarde "open industy" în dezvoltarea soluțiilor sale și este una din companiile fondatoare AIMS - alianța pentru soluții media IP, o asociație independentă dedicată interoperabilității IP.


Pe lângă tehnologiile IP, Grass Valley va expune cele mai recente soluții ale sale pentru captură, reluări, switching, procesare grafică, playout, producție automatizată și multe altele. Broadcasterii vor vedea soluții care sunt proiectate să permită flexibilitate completăa formatelor, de la HD la 4K sau HDR, făcând povestirea evenimentelor mult mai ușoară. Pentru cei ce se avântă la producție 4K, Grass Valley oferă o soluție 4K cu un cablu, folosind compresia TICO 4:1 (o compresie cu pierdere de detalii aproape minimă față de lossless) din intoPIX pentru a prelua și trimite semnalul de înaltă calitate printr-un singur cablu. Concentrați pe posibilitatea de interoperabiltiate și de upgrade pe viitor, Grass Valley le oferă broadcasterilor încrederea necesară pentru a investi în soluții azi, în timp ce se pregătesc să îmbrățișeze noi soluții pe viitor.


Indiferent că pregătim conținut pentru broadacast, OTT sau video-on-demand, Grass Valley are soluții digitale ce fac livrarea conținutului pe multiple platforme mult mai ușoară. Sistemul de producție video și management de conținut GV STRATUS, unul dintre cele mai folosite sisteme pentru programarea live, e instalat în mai mult de 200 de locații în lume. Proiectat pentru simplitate, eficiență și viteză, este un set complet de unelte de producție într-o aplicație care ajută broadcasterii să își administreze mai ușor operațiunile on-air și workflow-urile de producție media pentru a se menține competitivi.


Camera LDX86 oferă orice de la super-slow-motion la 4K, gamă de culor extinsă și HDR cu 15 stopuri. Sistemul de reluări K2 Dyno manipulează totul de la 6X SSM până la 4K, în timp ce switcherele modulare Kayenne și Karrera oferă funcționalitate extinsă 4K ș iconectivitate IP, iar iTX 4K/HD/SD este un sistem de playout integrat cu flexibilitate IP/SDI și automatizare avansată a workflow-ului. Routerele NVISION ale Grass Valley, multiviewerele Kaleido, serverele și sistemele de stocare K2, software-ul de montaj și editare EDIUS, frame-urile Densité pentru procesare de semnal, automatizările grafice Vertigo și multe altele sunt în uz în întrega lume și fac lumea broadcastului mai productivă, eficientă și de succes în fiecare zi. Toate aceste soluții vor fi expuse în zona Grass Valley de la NAB.


"E important ca la aceste evenimente să nu arătăm doar ce e nou, cât și să ajutăm vizitatorii să găsească soluțiile de care au nevoie astăzi ca sa își mențină business-ul performant în timp ce punem bazele pentru schimbările ce se văd la orizont" a adăugat Lopez.