Grass Valley expune noi soluții de "Breaking News" la NAB 2017


Grass Valley demonstrează soluțiile sale actualizate pentru îmbunătățirea producțiilor de tip "Breaking News"  la NAB 2017. GV STRATUS, EDIUS și Ignite au acum mai multe caracteristici pentru eficientizarea fluxului de lucru.


Posturile de televiziune au o concurență mai mare decât oricând în categoria de știri și mizele sunt mari pentru a menține audiențele ridicate. Știrile de tip "Breaking News" devin știri vechi mai repede ca niciodată din cauza concurenței între broadcasteri, ciclurile de știri de 24 de ore și a jurnaliștilor din zona de social media. Grass Valley înțelege că pe măsură ce mediul de știri se schimbă, echipamentul de broadcast trebuie se schimbe și el pentru a se adapta studiourilor mobile, noilor platforme media (inclusiv cele digitale și sociale) și folosirea în procent tot mai mare a conținutului generat de utilizatori. Noile actualizări pentru platformele GV STRATUS 5.7, EDIUS 8.5 și Ignite v10 sunt proiectate pentru a satisface nevoile mereu în schimbare ale utilizatorilor.


"Dacă vă imaginați buletinul de știri din urmă cu 25 de ani, probabil vă imaginați un reporter stând la birou, citind pe prompter programul de la ora 5. Într-un timp foarte scurt, mediul de știri a explodat de la o transmisiune de 30 de minute la o acoperire de 24 de ore pe TV, digital și social media, inclusiv grafică și date actualizate în timp real." a declarat Neerav Shah, Grass Valey. "Broadcasterii trebuie să ia mulți factori în considerare pentru a menține telespectatorii implicați și ne gândim mereu la acești factori pentru a optimiza soluțiile noastre de știri conform nevoilor lor."


Atunci când apar știri noi, broadcasterii au nevoie de soluții flexibile de colaborare pentru a ține pasul cu ritmul alert al industriei și pentru a crea conținut de calitate. Cel mai recent upgrade pentru GV STRATUS adaugă puternice opțiuni de transcodare platformei pentru video și administrare de flux de lucru. Transcoderul XRE este acum integrat complet în GV STRATUS, permițându-le broadcasterilor să ingesteze o gamă largă de conținut generat de utilizatori, folosind din plin conceptul de "edit anything", o filozofie ce a fost o caracteristică unică a platformei Grass Valley EDIUS pentru mai mult de un deceniu. GV STRATUS 5.7 introduce și o nouă aplicație web pentru desktop și mobile. De ce contează asta? E simplu, cu GV STRATUS puteți folosi "orice suport media pe orice dispozitiv."


Chiar și "breaking news"-urile au nevoie de montaj înainte de difuzare. EDIUS Pro și EDIUS Workgroup sunt acum mai rapide decât oricând și sunt capabile să exporte, decoteze și adauge metadata în mai multe formate decât înainte. Pe lângă multe alte îmbunătățiri de uzabilitate, platforma de editare include acum suport "PQ Gamma" pentru filtrul video Primary Color Collection pentru editările în High Dynamic Range (HDR). Programul ce însoțește Edius 8.5, denumit Mync, este un program de administrare a conținutului ce a fost și el îmbunătățit pentru a permite mai multe opțiuni de export ale storyboard-ului.


Ignite v10 aduce mai multă flexibilitate pentru producțiile de ultimă ora sau cele fără scenariu și folosește acum o interfața (UI) complet personalizabilă ce le permite utilizatorilor să configureze un aspect unic pentru fiecare spectacol. Pe lângă asta, Ignite PT (Persistent Templates) le permite operatorilor să facă schimbări de ultimă oră în evenimentele de producție direct în lista programului Ignite, eliminând complicațiile apărute în schimbarea transmisiunilor în direct. Playlist-ul Ignite a fost reproiectat având viteza ca scop principal, cu actualizări ale playlist-ului incredibil de rapide - mai puțin de o secundă, indiferent de lungimea listei. Combiția dintre aceste îmbunătățiri și multe altele, înseamnă că versiunea 10 a lui Ignite este singura soluție de pe piață ce poate să administreze producțiile în care schimbările sunt constante.


"În ziua de astăzi se așteaptă ca broadcasterii să fie la fața locului la momentul și locul în care se întâmplă următoarea știre de mare interes. Grass Valley asigură instrumente pentru un flux de lucru rapid și flexibil, montaj și administrare de conținut pentru a ușura munca broadcasterilor, oferindu-le capacitatea de a împacheta și distribui știri mai repede."


Competiția în zona de știri face ca un flux de lucru mai rapid și mai inteligent să fie crucial. Printr-o gestionare mai bună a conținutului, o integrare mai bună a metadata și o abilitate mai bună de a livra conținut către mai multe platforme, Grass Valley ajută broadcasterii să îmbunătățească experiența telespectatorilor loiali.


Grass Valley își demonstrează soluțiile la NAB 2017 la standul SL106.