Grass Valley EDIUS 9 - disponibil din noiembrie 2017


EDIUS 9, care a putut fi văzut la IBC, oferă câteva noi caracteristici, incluzând „Cloud Ready”, pachet de licență în cloud pentru facilități mari ce permit utilizatorilor să instaleze EDIUS pe mai multe sisteme și să ruleze simultan pe un număr setat și să adauge mai multe licențe, după nevoie. Aceast lucru permite utilizarea EDIUS 9 pe stații virtuale cu platforme cloud majore. EDIUS 9 va suporta editarea nativă pe material HDR și exportarea conținutului în HDR pentru broadcasting și distribuție web. Editorii pot combina materialele SDR și HDR într-un singur proiect, iar rezultatul poate fi în oricare din spațiul de culori.


EDIUS 9, care va fi disponibil din noiembrie, include update-uri are UI-ului pentru o operare mai bună, pentru download și setarea din timpul instalării mai rapide, suportul larg al formatului la care se așteaptă utilizatorii și stabilitate excepțională. Pentru achiziționările EDIUS 8 făcute după data de 1 septembrie 2017 va fi disponibilă o upgradare gratuită la EDIUS 9, iar pentru utilizatorii versiunilor anterioare va fi oferit un pachet de upgrade. Mai multe informații vor fi disponibile pe site-ul EDIUS.


Așadar, în expoziția de la Amsterdam, EDIUS 9 este prezentat pentru prima oară, într-o versiune inițială. Distribuția propriu-zisă a EDIUS 9 este programată în noiembrie. 

Informațiile mai în detaliu și prețurile vor fi anunțate în octombrie.


În comunicatul de presă puteți găsi deja câteva detalii cu privire la EDIUS 9:

În noua versiune este acum suportat și HDR într-un mod optimizat, iar exportarea este de asemenea posibilă. Și, desigur, vor fi prezente mai multe funcții și caracteristici îmbunătățite în timpul ciclului produsului de 2 ani de zile, așa cum a fost cazul și la EDIUS 7 și EDIUS 8.


Aici, un comentariu pe scurt pe cuvintele cheie „Cloud Ready”, așa cum este găsit în comunicatul de presă. Acesta nu are nimic de-a face cu modelul de înregistrare folosit de Adobe. Aici se referă chiar la lucratul în cloud, care a devenit tot mai important pentru un număr de broadcasteri și televiziuni.


În particular pentru companiile care au deja materialele în cloud, este în mod special util când stația de lucru EDIUS este, de asemenea, în cloud. În acest mod, EDIUS are acces direct la material, fără ca acesta să fie transferat înainte.


Lucrul pe această stație virtuală în cloud este foarte asemănător cu lucrul pe un PC normal. Doar materialul video nu este salvat local, ca în mod normal. 


EDIUS 9 va fi vândut ca versiune în cutie sau ca licență/versiune de download, precum în versiunile anterioare. Nouă la EDIUS 9 este posibilitatea ca, în plus, să se folosească o licență „plutitoare”, care va fi interesantă în mod special pentru instalațiile la scară largă EDIUS la broadcasteri și, după cum a fost menționat, lucrul în cloud. Aici plătiți atâtea licențe câți oameni care lucrează în mod simultan cu EDIUS.


Mai multe informații privitoare la EDIUS vor fi în raportul IBC, care va fi publicat direct din Amsterdam pe canalul YouTube EDIUS:NET pe 16 septembrie 2017.


Important - Perioada de grație

Oricine a achiziționat EDIUS 8 începând cu 1 septembrie 2017 va primit în mod gratuit un upgrade la EDIUS 9.

Acest upgrade în perioada de grație este valabil pentru toate versiunile (Workgroup Pro, Edu, Upgrades), dar nu și pentru Home Edition, care nu mai este disponibil din august. 

Mai multe informații privitoare la perioada de grație puteți găsi pe site-ul www.edius.net/free.

Pe acest site puteți să vă înregistrați pentru upgrade-ul gratuit.