Grass Valley EDIUS 9 câștigă premiul pentru produse inovatoare TV Technology


Software-ul de editare Grass Valley EDIUS 9 a fost premiat de TV Technology, parte a grupului Broadcast/Video NewBay, cu pretigiosul premiu Product Innovation Award 2017. Introdus pentru prima dată în noiembrie, EDIUS 9 a adus o serie de îmbunătățiri semnificative performanței, imbunătățiri ce au făcut chiar mai ușoară editarea în timp real în aproape orice format sau rezoluție.


"Echipa noastră lucrează din greu să învețe de la utilizatori și să adauge noi caracteristici ce vor face din EDIUS un software mai puternic și mai prietenos cu fiecare versiune lansată. Premiul primit de la TV Technology înseamnă mult pentru noi. Este chiar recunoașterea că platforma este exact ceea ce îi trebuie industriei și este pe drumul cel bun ca să rămână o unealtă indispensabilă în ceea ce privește editarea." a spus Katsushi Takeuchi, director general sisteme de editare, Grass Valley.


Unele dintre numeroasele caracteristici noi ale lui EDIUS 9 includ editarea nativ și exportul total al materialelor HDR ce provin din orice sursă, capacitatea de a amesteca materiale SDR și HDR în același proiect, actualizări ale fluxului de lucru și ale formatelor, o actualizare majoră a interfeței de utilziare, suport pentru hardware third-party și includerea software-ului de administrare media Mync.


În curând, EDIUS 9 va conține un nou pachet de licențe Cloud Ready ce sunt gândite pentru facilități de producție mari, precum posturi de radio sau medii educaționale, permițându-le utilizatorilor să instaleze EDIUS pe mai multe sisteme și să adauge mai multe licențe după nevoi. Această caracteristică va permite utilizarea EDIUS 9 pe stații de lucru virtuale cu platformele principale de cloud.


Sărbătorind cea de-a 5-a aniversare, premiul pentru produse inovatoare de la NewBay recunoaște excelența în producerea de produse ce servesc industria TV/pro video și radio. Câștigătorii sunt selectați de un grup de utilizatori profesioniști și criteriile de evaluare includ inovarea în concept și design, utilizarea creativă a tehnologiei, costul echipamentelor, precum și dacă echipamentul este adecvat lucrului într-un scenariu de broadcast TV/pro video sau radio.