Grass Valley - Câștigătoarea premiului Philo T. Farnsworth 2015 oferit de Academia de Televiziune


Premiați pentru contribuția de lungă durată în tehnologia de televiziune.

Pe 28 Octombrie 2015, în Montreal, Grass Valley a fost premiată cu premiul Philo T. Farnsworth din partea Academiei de Televiziune în cadrul celei de-a 67-a ediție a premiilor Emmy pentru inginerie într-o ceremonie ce a avut loc în hotelul Loews Hollywood. Grass Valley primește acest premiu fiindu-i recunoscute meritele de-a lungul timpului care au avut un impact major asupra tehnologiei și ingineriei de televiziune.


Consiliul Guvernatorilor Academiei de Televiziune au decis ca Grass Valley să primească acest prestigios premiu, având ca argument istoria de cinci decenii a companiei în care aceasta a oferit uneltele necesare dezvoltării infrastrucurii de semnal în timpul creșterii industriei de televiziune; în toți acești ani, Grass Valley a fost lider pe piata de video routing, switching și manipulare cât și inovatoare în industria procesării și efectelor pe imagini digitale.


"Grass Valley a oferit soluții inovative in televiziune și broadcast de foarte mult timp, așa că sa ni se recunoască meritele pentru impactul pe care l-am avut in aceste domenii este îmbucurător" a spus Marco Lopez, președintele Grass Valley.

"Până acum, am câștigat 21 de premii Emmy, o adevarată recunoaștere a muncii pe care am facut-o și continuăm să o facem în iondustrie. Cel mai important este impactul pe care aceste realizări le-au avut asupra operațiunilor clienților, a căror încredere ne ajută sa inovăm in continuare."


Premiul Philo T. Farnsworth se acordă din 2003 și a fost oferit doar de nouă ori. Acest premiu poartă numele lui Philo T. Farnsworth, un inventator american si pionier al televiziunii în perioada dezvoltării televiziunii complet electronice.