Grass Valley a lansat noua suită de editare Rio


Grass Valley a lansat azi cea mai nouă versiune a lui Rio, suita de editare și post producție online de înaltă performanță, ce le oferă utilizatorilor și mai multe funcționalități, inclusiv suport Dolby Vision și compresie a fișierelor de cel mai înalt nivel pentru a putea îngloba cât mai multe fișiere media pe un spațiu de stocare dat. Soluția va fi prezentată la Inter BEE 2018.


Ultimele update-uri incluse în Rio v4.5.3:


Suport Dolby Vision: Rio oferă fluxuri de lucru mai rapide, mai flexibile ce suportă Dolby Vision. CU ajutorul unei cutii Dolby CMU, trecerile de trim prin timeline se pot face ușor pe multiple desplay-uri, având toate informațiile stocate într-un singur XML. Toți parametrii pot fi controlați din panoul Neo cu alegeri de analiză a frame-ului ce rezultă în fluxuri de lucru mai rapide la proiectele cu timeline-uri lungi.


Randare aproape lossless: Introducând un nou codec de compresie, bazat pe VC-2 ce permite trecerea de la 2:1 la 6:1 compresat pe disc (pe lângă modul standard necompresat). Dacă compresia este selectată și îndată ce fișierele media sunt compresate pe disc, codecul este lossless pe mai multe randări, permițându-le utilizatorilor să stocheze fișiere media la aceleași rapoarte de compresie, mărind capacitatea de stocare cu un factor de 2-6 ori.


Actualizare Canon V2.2 SDK/HDR: Cu suport adițional pentru spațiul de culoare BT.2020 Hybrid Log Gamma și o curbă gamma capabilă să folosească HDR și SDR într-un singur semnal. Rio oferă și funcționalități noi cu moduri de resize și debayer, precum și afișarea numelui camerei.


Stabilitate mărită: Algoritmul de re-speed Alchemist a fost actualizat pentru a oferi stabilitate si rezultate îmbunătățite.


Reprezentantul Grass Valley a declarat: "Având în vedere renumele companiei noastre pentru depășirea granițelor industriei în ceea ce privește performanța și creativitatea, Rio este reprezentantul de marcă al calității în ceea ce privește post producția și finalizarea - de la performanțele sale în timp real la fluxurile de lucru complete, integrate și fluxurile de lucru ultra rapide. Aceste noi îmbunătățiri alimentează capacitatea clienților noștri de a livra imagini superbe la orice rezoluție sau framerate.