Grass Valley a dezvăluit cea mai completă platformă de producție a programelor de știri


Folosind o fundație extrem de puternică sub forma lui GV STRATUS 6.0, uneltele de producție de știri, editare și finisare de la Grass Valley formează o rețea puternică pentru crearea eficientă a conținutului.


Pe măsură ce producțiile de știri devin din ce în ce mai complexe și mai alerte, Grass Valley adaugă noi caracteristici platformei sale de producție de știri pentru a își ajuta clienții în fluxurile lor de lucru. Posturile de știri lucrează cu volume din ce în ce mai mari de conținut generat de telespectatori, iar telespectatorii așteaptă o disponibilitate instantanee a știrilor pe orice platformă: broadcast, mobil sau socială. Noul portofoliu combinat ale soluțiilor Grass Valley și SAM le oferă profesioniștilor din industrie acces la cea mai largă selecție de unelte și tehnologii pentru cucerirea pieței de știri.


GV STRATUS 6.0 rămâne cel mai complet și versatil mediu de aplicații pentru producții nonliniare. În plus, acesta include capacitate extinsă pentru producția de știri, precum integrarea, monitorizarea și urmărirea publicării pe social media. Pe lângă acestea, creșterea disponibilității în ceea ce privește uneltele bazate pe cloud și virtualizare au un impact semnificativ în posturile de știri, iar Grass Valley îmbrățișează acest trend în intreg portofoliul.


Soluțiile de știri prezentate de Grass Valley:


GV STRATUS 6.0 - are o suită de unelte, printre care și un nou client web pentru accesarea acestuia de oriunde și de pe orice dispozitiv. Suportul pentru serverul de ingest GV I/O SDI ce este caracterizat de un engine bazat pe COTS construit pe o arhitectură IT standard este și el prezent. Adițional, GV STRATUS are noi capacități puternice de administrare a social media ce permite utilizatorilor să postze, urmărească și șteargă orice material. Pentru a se adapta la mai multe UCG-uri, transcoder-ul XRE este incorporat în fiecare GV Render Engine pentru ca broadcasterii să își poată permite transcodare fără a cumpăra mai mult hardware.


Ignite 11 - ultima versiune a acestei unelte de automatizare a producțiilor de știri reduce complexitatea cu un constructor de evenimente, mărește flexibilitatea prin adoptarea suportului de switchere third-party, reduce timpul de punere în funcțiune și controlează cele mai recente T2-uri UHD pentru redare și înregistrare în 4K UHD și 1080p.


Momentum - o soluție de gestionare a fluxului de lucru și a materialelor media ce oferă administrarea fără întreruperi pentru video, IT și a stocării în cloud printr-un engine de workflow puternic și versatil. Momentum este configurabil de către utilizator printr-un editor dedicat drag-and-drop și include o bază de date extensibilă cu funcții de căutare puternice.


Go! - un editor în browser ce poate fi folosit oriunde există o conexiune la internet pe laptop-uri, telefoane și tablete. Go! utilizează un selector/editor de filmări ce se bazează pe HTML5 și facilitează crearea de materiale cu efecte simple și funcționalități de voice-over.


Rio - oferă post producție și finisare ca la Hollywood prin corecție de culoare și unelte de reparare lidere în industrie. Rio suportă toate standardele și spațiile de culoare până la 8K 60p.


EDIUS - dispune acum de editare directă pe platforma Amazon AWS cu editare nativă HDR în HLG, PQ, S-Log și alte formate, precum și EDIUS cloud. EDIUS 9 le permite utilizatorilor să mixeze materiale SDR și HDR în același proiect și să le exporte în oricare dintre acestea, în timp ce pachetul de licențe flotante le oferă utilizatorilor posibilitatea de a extinde funcționalitățile după nevoi.


"Producția de știri va continua să evolueze cu noi canale și noi tehnologii, dar echipamentul potrivit poate să transforme aceste provocări în oportunități. Posturile de știri au nevoie de unelte ce pot manevra conținutul din orice sursă, îl pot distribui ușor și suportă un flux de lucru bazat pe cloud pentru a facilita lucrul din orice locație." a spus Pete Semerak, vicepreședinte de știri, Grass Valley.