Fujinon lansează noile obiective Cine MK Zoom


Fujinon introduce două obiective zoom de tip cine - 18-55 T2.9 și 50-135 T2.9. Indiferent că producțiile tale sunt scurtmetraje, seriale TV sau reclame, seria de obiective MK oferă atât look-ul superior cât și performanțele profesionale necesare pentru proiectele tale cinematografice. Continuând moștenirea Fujinon în ceea ce privește sistemele optice clare și precise și calitatea înaltă a construcției, obiectivele zoom din seria MK sunt caracterizate de optică de înaltă calitate, distorsiune redusă și culori standardizate pentru a se alinia cu obiectivele Fujinon din seriile HK, ZK și XK. Această pereche de zoom-uri 18-55 și 50-135 mm sunt caracterizate de o viteză maximă a iris-ului de T2.9, aducând la masă caracteristici specifice obiectivelor cinematografice.


Anumite elemente de design ale obiectivelor convenționale pentru DSLR-uri lasă de dorit; obiectivele zoom MK au fost proiectate special ca să rezolve aceste probleme. Spre deosebire de zoom-urile DSLR tradiționale, gândite pentru fotografii, MK-urile sunt obiective parafocale ce mențin focalizarea chiar și atunci când lungimea focală este schimbată prin folosirea zoom-ului înspre sau dinspre subiect. O altă problemă a obiectivelor obișnuite este "respirația" obiectivului. Dacă ați observat vreodată că unghiul de vizualizare s-a schimbat după zoom-ul pe subiect (aproape ca atunci când faci zoom) ați văzut un exemplu al "respirației" obiectivului ce poate apărea la folosirea unui obiectiv convențional pentru fotografii. Seria MK cu focalizare internă în fața obiectivului minimizează orice efect de respirație.


Fujinon MK18-55mm T2.9


Depth of field-ul este unul dintre semnele distinctive ale "look-ului de cinema". Pe cât de frumoase sunt aceste imagini la privire, focalizarea este dificil de menținut pentru operatorul sau asistentul de cameră, mai ales în situațiile în care nu există suficientă lumină. Seria MK este caracterizată de un corp al obiectivului cu 200˚ de rotație, ceea ce oferă loc suplimentar pentru cel care focalizează. Un avantaj pentru utilizatorii obișnuiți cu obiectivele de tip ENG sunt inelele seriei MK: inel de focalizare complet manual, inel de iris și inel de zoom. Chiar dacă folosiți un mecanism de follow focus manual, ajustați obiectivul cu mâna pe copul obiectivului sau folosiți un control motorizat, fără fir FIZ, ajustările fine se pot face instantaneu, fără întârzierea inerentă în unele controale de tip ENG. Inelele obiectivelor MK au un pas al roților dințate standard în industrie de 0.8M și inelele de zoom și iris sunt "click-less" pentru reglaje fine și precise.

Fujinon MK50-135mm T2.9


Când asistenții de cameră împachetează echipamentele înaintea unei filmări, la testarea obietivului se uită să vadă dacă imaginea rămâne centrată în obiectiv atunci când se face zoom. Tendința obiectivelor de fotografie de a se înclina departe de centru este numit "optical axis shift". Zoom-urile din seria MK sunt asamblate cu tehnici dovedite Fujinon, așa că optical shift-ul este eliminat, permițându-ți să captezi o imagine cu zoom exact așa cum ți-ai imaginat.


Zoom-urile MK18-55mm și 50-135mm T2.9 au marcaje clare și ușor de citit pentru focalizare, iris și zoom. Intervalul de distanță focală este gravat orizontal cu caractere mari pe fiecare corp al obiectivelor, făcând mai ușoară alegerea obiectivului atunci când pregătiți filmarea. Compatibile cu senzorii Super 35mm, aceste zoom-uri E-mount sunt compacte și ușoare, ceea ce le face perfecte pentru filmările handheld și setup-urile rapide. 

Completăm caracteristicile stil Cine ale seriei MK prin reglarea adâncimii flanșei, o funție macro și un diametru frontal de 85mm pentru compatibilitate cu majoritatea matte box-urilor.