FUJIFILM anunta un nou obiectiv cine 19-45mm T2.9


FUJIFILM a anuntat dezvoltarea unui nou obiectiv zoom wide-angle pentru linia sa de obiective cine Premista, proiectate special pentru camere cu film sau video de format mare. Obiectivul FUJINON Premista 19-45mm T2.9 se va alatura obiectivelor Premista 28-100mm si 80-250mm care au fost introduse anul trecut. Noul obiectiv zoom wide-angle cu montura PL este programat pentru lansare la inceputul anului 2021.

Ca raspuns la popularitatea obiectivelor standard si al obiectivelor zoom si recunoscand cererea de obiective zoom versatile si de calitate in domeniul cinematografic, FUJIFILM a avansat dezvoltarea acestui zoom sferic, cu unghi larg, cu deschidere constanta, pentru a crea un set complet de obiective cine de firmat mare care acopera distante focale de la 19 la 200mm la T2.9, apoi pana la 250mm la T3.5. Odata cu avansarile in design si optica, obiectivele zoom eficiente si care economisesc timp inlocuiesc obiectivele prime din kiturile cinematografilor, iar aceasta serie a fost laudata pentru „aspectul” sau.

Premista 19-45mm produce un cerc de imagine cu un diametru de 46.3mm, acceptand toti senzorii si filmele de format mare actuale. Elementele sale de lentile asferice cu diametru mare si sistemul unic de zoom ating un nivel impresionant de claritate de la margine la margine si afiseaza o distorsiune minima pe toata gama de zoom, chiar si la cele mai largi distante focale. Produce imagini cu bokeh natural, redare precisa a culorilor si aberatie cromatica minima. Procesul de acoperire FUJIFILM minimizeaza ghostingul si flare-urile pentru a mentine contrastul si a maximiza intervalul dinamic al imaginii. Aceste acoperiri unice mentin, de asemenea, un ton de culoare cinematografic neutru, care se potriveste perfect cu alte obiective Premista, Premier si Cabrio. Are o diafragma circulara cu 13 lame.

Oferind perspective creative si optiuni flexibile de plasare a camerei, obiectivul de 19-45mm este unul compact (9.0") si robust, ideal pentru fotografierea manuala, utilizat cu un sistem de stabilizare, precum si pe o macara. Este cu 1" mai scurt si 0.5kg mai usor decat celelalte doua obiective Premista, dar are acelasi diametru frontal de 114mm si 0.9 MOD pitch pentru inelele focus, zoom si iris. Acelasi matte box, follow-focus si alte accesorii pot fi folosite fara nevoia reajustarii atunci cand schimbati cu un alt obiectiv Premista. Inelul de focalizare are o rotatie de 280 de grade si ofera o miscare lina pentru o focalizare cat mai precisa.