Fujifilm a lansat obiectivul cine FUJINON MK50-135mm T2.9


Fujifilm a lansat un obiectiv telephoto zoom din seria MK cu performanță optică avansată, design ultracompact și ușor și raport cost-performanță foarte bun. Acest obiectiv se numește FUJINON MK50-135mm T2.9 și este optimizat pentru filmarea unor imagini bogate și pentru o operare cât mai ușoară.


MK50-135mm poate fi combinat cu deja lansatul FUJINON MK18-55 T2.9 pentru a forma un kit ce acoperă cele mai des folosite distanțe focale de 18 mm până la 135 mm.


Creșterea rapidă în popularitate a filmelor create de cineaști independenți, inclusiv filme corporative și comerciale de pe internet au sporit posibilitățile de a filma folosind camere digitale obișnuite sau de cinematografie, ceea ce sporește cererea pentru obiective cine de înaltă performanță. Aceste obiective trebuie să ofere rezoluție înaltă și capacitate avansată de a filma diverse tipuri de imagini. Pentru filmarea unor altfel de materiale, obiectivele interschimbabile pentru camere digitale sunt mai des folosite decât obiectivele de cinema pentru camere, pentru că sunt mai accesibile și mai portabile. Cu toate acestea, aceste obiective sunt proiectate în principal pentru a fi folosite la fotografie, deci sunt predispuse la probleme cum ar fi schimbarea focalizării și schimbarea axei optice în timpul zoom-ului și așa mai departe.


Noul MK50-135mm este un teleobiectiv ce acoperă distanța focală de la 50mm la 135mm. Are o valoare maximă T-stop de 2.9 pe întregul interval de zoom, permițând un efect bokeh superb. Obiectivul este compatibil cu camerele E-moun cu senzor APS-C Super 35mm. Încorporează beneficiile distanței focale scurte într-un design optic creat pentru a obține performanțe optice avansate într-un corp compact și ușor. Folosirea obiectivului optimizat pentru filmări minimizează mișcarae focală și schimbarea axei optice în timpul zoom-ului, precum și schimbarea unghiului de vizualizare în timpul focalizării - observate în mod obișnuit la obiectivele interschimbabile pentru camerele digitale. Obiectivul are, de asemenea, trei inele pentru a permite reglarea manuală și independentă a focalizării, zoom-ului și al diafragmei (iris). Inelul de focalizare se poate roti complet până la 200 de grade pentru a facilita focalizarea precisă. Aceste caracteristici fac din aceste obiective niște obiective ușor de operat.


MK50-135mm poate fi folosit împreună cu MK18-55 într-un kit ce acoperă distanțele focale cele mai folosite între 18 și 135mm, în care sunt incluse o varietate de subiecte, inclusiv peisaje, arhitectură și portrete. Obiectivele împart diametrul elementului frontal, filteul filtrului și pozițiile inelelor, permițându-le utilizatorilor să folosească aceleași accesorii, precum: mattebox și filtre. Acest lucru elimină necesitatea de a reajusta pozițiile accesoriilor atunci când se schimbă între aceste obiective, simplificând operațiunile de producție.


Versiunile X Mount ale obiectivelor MK (cu distanțe focale de 18-55 și 50-135 mm) pentru seria digitală de camere Fujifilm X Series (cu senzor APS-C) este în dezvoltare și vor fi lansate până la sfârșitul anului.


Obiectivele FUJINON de la Fujifilm au fost folosite în producțiile de filme, CM și TV din întreaga lume pentru imagistica lor avansată. Folosind tehnologiile optice de înaltă precizie și tehnologiile de procesare și asamblare, tehnologii care au fost cultivate de-a lungul timpului în domeniul de vârf al producțiilor video, Fujifilm va continua să-și extindă gama de obiective pentru a satisface nevoile diverse de pe liniile de producție video.