Familia Cinema EOS, din ce in ce mai mare


La sfarsitul lunii Martie 2018, Canon a lansat oficial, un nou obiectiv care face parte din seria Prime-urilor Cine. Este vorba de CN-E 20mm T1.5 LF, un obiectiv de altfel asteptat de publicul de profil, acesta fiind al-VII-lea din seria de Prime-uri lansate de Canon (14,20,24,35,50,85,135). Daca sunteti deja familiarizati cu aceste obiective, noul 20mm va fi identic ca si caracteristici ce definesc sticla si materialul din care este construit, ca sa poata oferi aceleasi culori si contraste, alaturi de forma compacta, cu inelul de sharf pus in acelasi loc, ca la restul obiectivelor Prime din gama EOS Cinema, ceea ce il integreaza perfect in aceasta serie. 


Obiectivul vine standard cu montura EF si este dedicat pentru senzori Super 35 si FullFrame, oferind suport pentru rezolutiile 2K si 4K. Similar ca si constructie cu obiectivele CN-E 24mm si CN-E 35mm, ofera o diafragma optima transmisa T1.5. Irisul este format din 11 lamele, ceea ce reduce flare-ul si ofera un bokeh circular, specific Canon. Totul este controlat mecanic. Inelul de focus, ofera o rotatie de 300°, ceea ce face din acest obiectiv un Prime de valoare Premium. Inelele sunt foarte usor de operat, cu miscari line si consistente, reusind sa atinga un balans echilibrat intre rezistenta si modul de lucru, fiind exact ceea ce ne asteptam de la o lentila profesionala de Cinema. Diametrul frontal de 114mm, este aliniat la restul lentilelor din familia Cinema EOS, oferind un mod de lucru rapid, atunci cand camera este deja echipata cu sistem de Mattebox si Follow Focus. Modul in care este construita lentila, minimalizeaza intemperiile care pot sa patrunda in obiectiv, indiferent ca vorbim de apa sau praf, iar sticla este tratata pentru a reduce condensul datorat din cauza temperaturii sau a conditiilor de umiditate ridicata.


Din ce in ce mai mult, Directorii de Imagine incep sa aleaga lentile din seria Cinema EOS pentru productii ce necesita un workflow accelerat, si in special pentru productiile ce au un content dedicat pentru proiecte de Televiziune, Netflix si YouTube. De la lansarea seriei de lentile in 2011, peste 21 de obiective prime, zoom, compact zoom, cine-servo si compact-servo se gasesc deja pe piata, iar din aceasta toamna va fi gata de livrare si noul CN-E 20mm T1.5 LF.