EDIUS 9 - Un concurent de temut pe piața software-urilor de editare


Noua versiune a programului EDIUS de la Grass Valley este cea cu numărul 9. EDIUS este recunoscut în industrie ca fiind un program de editare foarte puternic și fiabil, iar noua versiune nu se abate de la formula ce l-a caracterizat.


EDIUS 9 va putea folosi High Dynamic Range (HDR) într-un mod extrem de ușor, inclusiv import, editare și export mai facil decât alte soluții de editare. Pe lângă deja cunoscutele formate Log, EDIUS 9 suportă complet formatul Hybrid Log Gamma (HLG) oferit de cele mai noi camere Panasonic. Cu ajutorul HLG, imaginea arată extraordinar pe orice ecran normal și va arăta chiar mai bine pe un monitor HDR. EDIUS 9 este capabil să detecteze spațiul de culori în care s-a înregistrat și să aplice automat setările corecte pentru editare nativă.


EDIUS 9 suportă o gamă largă de surse HDR (PG & HLG) inclusiv camere profesionale, precum și drone, action cam-uri și smartphone-uri, convertește din SDR și Log în HDR și permite mixarea SDR și HDR pe același timeline. Este compatibil și cu carduri I/O și monitoare pentru a permite un preview true HDR. Proiectele HDR pot fi exportate pentru redare (H.264, 10bit, 4:2:2) pe televizoare HDR precum și pe YouTube.


Mai mult decât atât, EDIUS 9 suportă o gamă largă de spații de culoare, inclusiv BT.2020 și BT.2100. Suportă nativ și codecurile Cinema Raw Light de pe Canon C200 și 10bit Cinema DNG.


Grass Valley continuă să utilizeze ideologia de "cumpară o dată și fii proprietarul software-ului". Utilizatorii nu sunt forțați în niciun program de abonament. Un nou model de licență Floating pentru companii oferă flexibilitatea dorită de companiile mai mari ce pot oferi acum EDIUS către toate stațiile lor de lucru - luând în calcul doar numărul de licențe folosite în același timp.


În plus, EDIUS poate fi folosit acum în cloud cu acces direct către filmările din cloud, eliminând nevoia de a descărca și încărca date de mărime mare.


Ca și până acum, Grass Valley va continua să adauge din ce în ce mai multe caracteristici lui EDIUS 9 - toate fără plată - în ciclul de viață de aproximativ doi ani al lui EDIUS 9. Aceasta va include noi tool-uri și caracteristici cerute de comunitatea EDIUS, precum sincronizarea automată a multiple track-uri audio, exportare de fișiere H.265, suport 8K și High Frame Rate și multe altele.


EDIUS este disponibil în versiunile EDIUS Pro 9 și EDIUS Workgroup 9. EDIUS Pro 9 este alegerea perfectă pentru orice entuziast video, jurnalist, editor și filmmaker. Versiunea Workgroup se adresează echipelor mai mari, stațiilor de broadcast și echipelor de producție de teren.


Utilizatorii EDIUS 9 Workgroup ce editează deja în UHD 50p/60p vor aprecia noua opțiune de preview în UHD 50p/60p prin aplicarea unui card I/O third party compatibil. Suportul pentru stubtitrări și randări în background va fi oferit și el în viitoarele update-uri ale aplicației.


Clienții din aproape fiecare țară din Europa, Orientul Mijlociu și Africa beneficiază de experți certificați EDIUS ce pot oferi suport și asistență individuală.


"Suntem mulțumiți că Grass Valley a ascultat de dorințele clienților săi și continuă licența fără abonament. Am înțeles atât de la clienți, cât și de la dealeri că utilizatorii EDIUS apreciază faptul că ei dețin produsul, precum și faptul că se bucură de performanța și caracteristicile noi."


Tutoriale gratuite EDIUS sunt disponibile în Engleză, Franceză și Germană cu subtitrări în chiar mai multe limbi. EDIUS.NET e disponibil în Engleză, Germană, Franceză, Italiană și Spaniolă și este sursa perfectă pentru a intra în contact cu comunitatea locală EDIUS și pentru a downloada o versiune trial de 30 de zile. Aici utilizatorii pot afla chiar mai multe despre noile caracteristici ale lui EDIUS 9 precum programul inclus Mync cu noile și îmbunătățitele funcții de organizare, căutare, previzionare și partajare ale filmărilor și ale altor fișiere media.