E-Image, un nou concurent la nivel inalt


Timp de doua decenii am fost un fan Sachtler, care continua sa creeze cei mai performanti si calitativi trepiezi din piata, spune un director de imagine renumit din Statele Unite. Acesta a mai afirmat ca, odata cu progresul tehnologic, camerele au devenit mai mici, mai usoare, iar Video 18 Plus uneori reprezenta un stativ foarte mare pentru camerele pe care le foloseam. M-am decis sa adaug la kitul de filmare un trepied mai mic si mai usor. Sunt suficiente branduri care construiesc produse de calitate, destinate sa suporte camere mai usoare. Mi-am propus sa las in stand by Sachtler-ul, sa il pastrez, dar in acelasi timp sa caut o solutie alternativa pentru un trepied relativ usor, care sa sustina camere de dimensiuni medii si mici. In curand, alegerea pe care o face DoP-ul din povestea noastra, ne face sa ne indreptam atentia catre un nou brand care se impune intr-o pozitie din ce in ce mai buna pe piata de profil.


Dupa nenumarate produse studiate in functie de greutate, lungime, material, DoP-ul a decis sa achizitioneze si sa incerce un produs E-image EG06A2/GA752 Aluminiu. Ar fi ales varianta pe carbon, pentru a fi mai usor, dar inca nu era lansat. E-Image si-a facut aparitia cu ceva ani in urma la NAB, si in scurt timp cei de la IKAN au adaugat toate produsele producatorului chinez in catalogul lor oficial. 


Prima Impresie despre trepied

Imediat scos din cutie, deja se vede ca alegerea facuta este una excelenta. Trepiedul alcatuit din cap fluid si picioare a venit intr-o husa rezistenta de transport. Husa are un design ergonomic cu fermoar dublu paralel, ceea ce permite o deschidere generoasa pentru a putea avea acces rapid la trepied. Cureau husei este dintr-un material fin la atingere, dar in acelasi timp destul de rezistent. Trepiedul in sine arata foarte bine, cu finisaje si detalii fine ce te duc cu gandul la un produs mult mai scump.


Picioarele

Marea problema intalnita la majoritatea trepiezilor din clasa sa de pret, o reprezinta calitatea slaba a picioarelor, de multe ori cu un middle spreader care cedeaza dupa cateva utilizari. Picioarele GA752 din aluminiu si cu mid-level spreader sunt solide, rezistente si au oala pentru capul fluid de 75 mm. Ajustarile sunt usor de facut, cu un control lin, ce permit modificari fine in miscarile trepiedului. Frectiile dispun de un sistem special de blocaj, care nu mai este intalnit la alti producatori, din aceeasi gama de pret. Picioarele dau senzatia de rezistenta si au o deschidere de aproximativ 33 grade.


Capul

GH06 75mm este un cap video fluid, care este la fel de bine construit, precum picioarele. Capacitatea de sustinere, design-ul si finisajele sunt pur si simplu impresionante. Curbele elegante, fara margini colturoase, fac din acest cap de trepied un adevarat prieten pentru operator. Frectiile si piedicile sunt usor de operat fara sa distraga atentia cameramanului de la filmare, fiind asezate intuitiv pentru operare. Bula de nivel este foarte delicata si bine asezata pe margine, cu iluminare pentru conditii de operare in lumina scazuta.


Concluzii

Trepiedul E-image EG06A2/GA752 – Aluminum este un produs bine construit, sigur, care poate fi folosit in orice conditii. Pretul reprezinta un avantaj pentru utilizatorii care vor sa treaca la un alt nivel, sa incerce un produs profesional, fiabil, la un pret mai mult decat modest. Cel mai interesant este ca acest trepied poate fi folosita cu o gama larga de camere (Canon C100, Canon XF100, Panasonic AG-AC90/160, Canon XC10, camere DSLR).