DVX200 - Perfect creată pentru videografia de eveniment


Panasonic AG-DVX200 este încercarea producătorului nipon de a crea o cameră care se pretează perfect videografiei de eveniment si a creației de documentare.

Japonezii au făcut o treabă foarte bună cu DVX200, punând în primul rând accentul pe oferirea a cât mai multor caracteristici care să ofere avantaje indiferent de modul în care vrei să folosești camera: la nuntă, la evenimente, la filmări de știri sau chiar la creația de documentare. Fiind o cameră cu obiectiv fix, este foarte versatilă în o multitudine de situații, oferind imagini superbe cu culori naturale și contrast foarte bun. Chiar și în condiții de lumină redusă, DVX200 nu dezamăgește, oferind o calitate a imaginii mult peste competitorii direcți.


Camera îmbină perfect capacitatea unor camere mai scumpe de a oferi efecte de genul unui depth-of-field restrâns, dar cu practicalitatea unui point-and-shoot. Senzorul poate înregistra 4K la 24 fps, UHD la 50/60 fps, și pentru un efect slow-motion, chiar și 120 fps Full HD. Lentila puternică croită special pentru acest senzor beneficiază de stabilizare optică și digitală pentru a elimina nevoia de a avea un trepied, pâna la 13x zoom (28.0 mm până la 365.3 mm), iar deschiderea diafragmei este F2.8-F4.5(f=12.8 mm - 167 mm). Autofocusul este, așa cum am ajuns să ne așteptăm de la Panasonic, capabil să elimine aproape în totalitate nevoia de a focaliza manual. Ecranul camerei este de 4.3 inchi, care benificiază de o rezoluție Full HD.


Pe partea de conectivitate video, avem ieșiri HDMI 2.0 UHD 4:2:2 10 bit, 3G-SDI 4:2:2 10bit, limitat la 1080p, Composite cât și ieșire/intrare time-code. Pe partea de audio avem obișnuitele 3,5 mm, cât și doi conectori XLR.


Stocarea imaginilor se face pe atât pe carduri SDHC (4 până la 32 GB), cât și SDXC (48 până la 128 GB), necesare pentru a trage conținut la un bitrate peste 100 Mbps. Un card de 64 GB ține în medie cam 45 de minute de imagini 4k.


DVX200 poate fi descrisă ca o cameră buna la toate, desigur că nu poate fi la fel de bună ca unele camere specializate pe anumite aspecte, dar la acest preț este exact ceea ce îi trebuie unui videograf: o cameră ergonomică cu controale ușor de folosit, un obiectiv bun, consum redus de energie, o multitudine de setări de înregistrare (codec, fps etc.) și nu în ultimul rând, prețul imbatabil (oferit in România numai de CBSPro).