DJI anunță Mavic 2 Pro și Mavic 2 Zoom


DJI a dezvăluit cele mai noi drone ale sale, mult anticipatele drone din seria Mavic 2. Această ultimă adăugare în linia de produse DJI vine în două configurații separate: Mavic 2 Pro și Mavic 2 Zoom.


Mavic 2 Pro: Această variantă are o cameră Hasselblad nouă, puternică cu un senzor CMOS de 1" și 20 MP ce este capabil de captură UHD 4K cu suport 10-bit HDR. Este caracterizat de o diafragmă ajustabilă f/2.8-f/11 și suportă un profil de culoare 10-bit Dlog-M pentru o gamă dinamică mai mare - toate acestea fac din Mavic 2 Pro una din cele mai sofisticate drone cu cameră de pe piață. Între timp, Mavic 2 Zoom are un senzor CMOS de 1/2.3" și 12 MP și le oferă utilizatorilor opțiunea de zoom optic 2X (24 - 48 mm) pentru close-up-uri aeriene detaliate. De asemenea, acesta vine și cu caracteristici specifice, precum video 4x Lossless Zoom FHD. Ambele variante oferă compresie H.265 la 100 Mb/s.


Atât versiunile Zoom și Pro sunt caracterizate de formatul pliabil ce a făcut drona una extrem de populară printre utilizatori. Mavic utilizează și elice cu zgomot redus, ceea ce ajută la eliminarea zgomotului de fond nedorit. De asemenea, Mavic are și detecție omnidirecțională a obstacolelor, așa că drona este protejată 360 de grade de coliziuni. În ceea ce privește performanțele, atât Zoom cât și Pro au o viteză maximă de 66 km/h și o autonomie de 31 de minute în zbor. Ca bonus, ambele variante vin cu 8 GB de spațiu de stocare incorporat.


DJI a îmbunătățit mai multe caracteristici de software, inclusiv upgrade-uri la modul Active Track, Quickshot-uri adiționale și noul mod Hyperlapse ce le permite piloților să creeze filmări aeriene în timelapse ce arată excepțional.


Drona se poate achiziționa stand-alone sau se poate combina cu un Kit Fly More pentru a avea elice suplimentare, acumulatoare și o geantă de transport.