De ce Grass Valley EDIUS Pro 8?


Intr-o nișă dominată de câteva nume precum Premiere, Final Cut sau Media Composer, Grass Valley EDIUS PRO 8 e un nume ce nu sună la fel de cunoscut, dar care impresionează printr-o varietate de caracteristici greu de neglijat.


Grass Valley și-a confirmat angajamentul față de această versiune a programului EDIUS, promițând actualizări și îmbunătățiri continue ce vin complet gratis, dând cumva peste cap modelul bazat pe abonament al unora dintre companiile competitoare. Actualizările pe care vor cei de la Grass Valley să le facă se referă la ajustări ale sistemului pentru a mări viteza și comoditatea de folosire.


EDIUS 8 are o interfață nouă ce face orice editor ce vine de la alt program să se simtă exact ca acasă, introducând totodată niște elemente noi care vor îi vor mulțumi și pe cei mai pretențioși dintre editori. Interfața se poate personaliza în extrem de multe feluri, subliniem switchingul ușor între layout-urile single și dual monitor. Poți recunoaște funcția fiecărei iconițe de la prima vedere, iar butoanele sunt plasate logic și în mod convenabil pentru un workflow rapid și fără griji.


Noua versiune EDIUS se remarcă prin viteza și compatibilitatea sa cu o mulțime de formate, fiind totodată extrem de stabilă și plăcut de utilizat.


Instalarea se face foarte ușor, utilizatorii fiind rugați să își înregistreze un cont EDIUS și să își asocieze cheia de înregistrare cu acesta, aceste date fiind verificate din 60 în 60 de zile pentru a confirma legitimitatea acesteia (o metodă mai puțin invazivă decât cea a celor de la Adobe prin platforma Creative Cloud).


Printre alte caracteristici noi, putem enumera: GV browser pentru administrarea conținutului, suport Quick Sync Video, 4K H.264 și proxy mode accelerat - așa că indiferent dacă ai ultimul model de workstation sau un calculator mai vechi, poți rula Edius 8 fără probleme și poți beneficia de toate avantajele acestuia.


Edius se mândrește cu rapiditatea importării de fișiere, abilitatea de a folosi un număr incredibil de formate video și audio în mod nativ și cu timeline-ul său universal-format. Indiferent de ce cameră folosești, EDIUS îți va citi formatul video, printre formatele suportate enumerăm: Canon XF-AVC, Sony XAVC, Panasonic AVC-Ultra/Intra.


Cerințele de sistem sunt decente, în mod cert mai jos decât competitorii săi: Windows 7 64-bit, Intel Core 2 sau i, Intel sau AMD single core CPU de minim 3 GHz (cu SSSE3), minim 2 GB RAM, placă video ce suportă rezoluții mai mari decât 1024x768 32-bit (Direct3D 9.0c, PixelShader 3.0 sau mai nou) 


EDIUS Pro 8 este un program extrem de stabil ce te lasă să te concentrezi la munca de montaj și editare fără să îți faci griji de crash-uri ce îți pot da peste cap munca. Utilizatorii ce își upgradează programul la ultima versiune vor găsi suficiente motive pentru a actualiza versiunea - multitudinea de update-uri de performanță și interfață justifică actualizarea, chiar dacă nu au nevoie de suportul pentru mai multe formate pe care îl oferă EDIUS 8.