Cum ne alcătuim propriul KIT?


Încă de la începuturile producției de FILM și Televiziune, realizatorii au simțit nevoia de a grupa echipamentele pentru filmare. Indiferent că vorbim de stative, camere, obiective sau orice alt accesoriu ce își are o utilitate clar definită ce vine în ajutorul suportului tehnic, acestea grupate purtând numele de KIT(uri). 

În televiziune se cunoaște atât de la departamentul de știri, cât și de la cel de producție, că un KIT are o componență standard. De obiecei standardul este compus dintr-o cameră video, geantă de transport, acumulator de capacitate mare, microfon lavalieră și trepied (unele KIT-uri au în componență accesorii în plus, în funcție de bugetul alocat - lampă, cablu XLR suplimentar, obiectiv wide, husă de ploaie, etc).

În zilele noastre, videografii independenți au o trusă de obiective (zoom-uri sau fixe), care de obicei se apropie, ca și focale, de standardele cinematografice (14, 24, 35, 50, 85, 135 mm). Monopodul sau în unele cazuri trepiedul, sunt accesorii nelipsite din kit, stabilizarea fiind esentială în diferite condiții de filmare. Acumulatorii au o foarte mare importanță pentru a ne asigura că orice filmare poate fi dusă la bun sfârșit în condiții decente (din punct de vedere tehnic).

O concluzie sigură ar fi: Indiferent de echipamentul pe care îl folosim e important să accesorizăm cu lucruri de calitate, care să ne asigure un confort tehnic decent pentru buna funcționare a echipamentelor.