Convergent Design Apollo: Primul Switcher/Recorer Multicamera portabil


Convergent Design a anunțat pe 28 octombrie 2015, primul switcher/recorder portabil multicamera HD numit Apollo. Acesta poate inregistra simultan până la patru semnale video HD, împreună cu un al 5-lea canal pe care se poate comuta live între cele patru semnale sau se poate folosi ca o imagine de referință împărțită in patru. Apollo poate funcționa și ca un switcher live între patru canale menținând simultan și înregistrarea celor patru semnale video HD separate. Având mărimea unei mici tablete si fiind capabilă sa funcționeze pentru multe ore pe o baterie de cameră video, Apollo este cu adevărat portabil și este singurul aparat de acest gen care poate înregistra atât multiple feed-uri de cameră HD cât și schimba între acestea. Este un adevărat studio de producție de mărimea palmei tale.


Toate camerele se sincronizează perfect, cu timecode potrivit. Un singur SSD conține tot contentul media de pe sistemul multicamera, reducând semnificativ timpul de răspuns pentru post-producție. Apollo are doua slot-uri SSD, permițând timpi de înregistrare dubli sau backup de siguranță. Device-ul folosește drive-uri SSD de 2,5", standard în industrie, produse ori de Convergent Design, ori de producători 3rd party.


Folosind noua aplicație Apollo Media Manager™, înregistrările pot fi exportate ca fișiere sparate Apple ProRes sau ca un singur fișier QuickTime multicamera care poate fi aruncat direct în timeline-ul programelor de editare care suportă acest format, precum Final Cut Pro-X.


"Apollo e creat să raspundă majorității necesităților producției moderne de video" - Mike Schell, președinte Convergent Design. "Producătorii de pe teren se pot duce la locație, să înregistreze de pe oricare din cele patru camere HD, vizualiza un quad-split între ele pe drumul spre casă, sincroniza toate cele patru camere într-un singur timeline pentru a intra direct in montaj. Pentru reality-show-uri, Apollo este perfect întrucât se poate pune sub scaun sau in torpedo. Un concert poate fi filmat de patru camere cu ISO diferit și se poate înregistra un Line Cut care poate fi trimis live către un display gigant al evenimentului. Evenimentele la care se face live-stream pot fi acoperite de patru camere fără a avea nevoie de a aduce un flypack considerabil. Apollo poate fi folosit și ca un al doilea recorder/monitor; folosind bateria și receiverul video wireless, Apollo poate fi folosit ca un foarte bun monitor pentru regizor.

Apollo beneficiaza de un tool built-in de analiză a imaginii care sa facă ușoară potrivirea camerelor înaintea evenimentului. Apollo răspunde necesităților producțiilor de teren multicameră într-un singur device de 2,5 cm grosime.

Funcționalități adiționale sunt pregătite pentru lansare în primul sfert al anului 2016, incluzând înregistrare video pe două canale 4K/UHD, înregistrare DNXHD și interconectare între 3 device-uri Apollo pentru până la 12 canale HD sau șase canale 4K/UHD în înregistrare paralelă. Aceste funcționalități vor fi oferite printr-o actualizare de firmware gratuită. O telecomandă de control va fi oferită alături de o montură pentru rack si alte accesorii.


Apollo e programat pentru o lansare în Decembrie 2015. Cutia va conține un adaptor SSD-USB3, cinci monturi pentru SSD și o sursă de alimentare AC universală. Proprietarii de Odyssey7Q sau 7Q+ vor putea beneficia de opțiunea Apollo la un preț special.