Cel mai bun sunet pentru filmările cu DSLR-ul


Specialistul audio Sennheiser a lansat la NAB microfonul stereo pentru cameră Sennheiser MKE 440. Acest microfon își propune să rezolve provocarea întâmpinată de utilizatorii DSLR la înregistrarea sunetului stereo concentrat pe subiectul filmării. "MKE 440 nu este doar cel mai compact microfon tip shotgun de pe piață ci are și o mulțime de alte inovații" a spus Kai Lange, manager de produse Broadcast și Media, Sennheiser "Spre deosebire de alte microfoane de cameră stereo, microfonul va capta în mod predominant sunetele din interiorul unghiului camerei mulțumită principiului stereo nou dezvoltat". Rezultatul este un mix foarte bine echilibrat între sunetul ambiental și dialogul/vocile foarte ușor de înțeles și deosebit." Asta le permite utilizatorilor DSLR să înregistreze sunetul stereo în mod profesional, dintr-o singură mișcare, ceea ce scutește timp și efort la producție"


Filmmakerii ce se bazează pe DSLR-uri au avut întotdeauna probleme cu înregistrarea audio de calitate folosind microfonul stereo montat pe cameră. Noul MKE 440 are soluția la această problemă: Mulțumită celor două microfoane mini-shotgun și a unei noi tehnici stereo, soluția înregistrează sunetul din interiorul unghiului camerei, depășind calitativ orice aranjament min AB, MS sau XY. În timp ce aceste set-up-uri clasice înregistrează și sunetul și zgomotul din laterale - inclusiv orice comentarii ale operatorului camerei sau al oamenilor de lângă el - cele două microfoane mini-shotgun de pe MKE 440 sunt montate într-un aranjament de formă V care captează în mod predominant sunetul din direcția filmării și respinge majoritatea zgomotelor din afara axei de concentrare a camerei.


Microfoanele identice mini-shotgun de pe MKE440 sunt modele super-cardioid care se suprapun pentr a crea o focalizare frontală a sunetului. "Rezultatul este ceea ce aș numi "ambianță stereo adaptată la imagini" a spus Kai Lange. "De exemplu, asta le permite filmmakerilor să înregistreze dialog inteligibil cu suficient sunet ambiental pentru a prezerva atmosfera unei scene."


Microfoanele sunt montate intern antișoc pentru a reduce orice zgomot la manevrare și sunt protejate împotriva zgomotului vântului de o micro-plasă de oțel inoxidabil. Pentru vânt puternic, o husă specială cu peri este disponibilă ca accesoriu.


MKE 440 este compact, construit 100% din metal și se atașează ușor pe patina camerei. Are un comutator de sensibilitate pe trei nivele pentru a ajusta sursele de sunet mai puternice sau mai slabe și un filtru low-cut comutabil pentru a elimina zgomotele de frecvență joasă precum zgomotul vântului. Microfonul e alimentat prin două baterii AAA, iar indicatorul LED de culoare verde de pe comutatorul on/off funcționează și ca un indicator de baterie consumată. LED-ul se va înroși cu aproximativ 4 ore înainte de consumarea totală a bateriei, permițând finalizarea oricărei filmări începute.