Cel mai bun mixer pentru streaming 2021


Ce este mai bine decat o camera? Mai multe camere! Streamingul live multi-camera este cel mai complex setup si va necesita in mod cert echipament suplimentar. Cu toate acestea, adaugarea mai multor unghiuri de camera este un mod excelent de a oferi streamului dumneavoastra un aspect mai polisat.

Odata cu adaugarea unei intrari secundare vei dori sa poti comuta intre ele. Acest lucru este posibil prin utilizarea unui software de streaming pe computerul dumneavoastra pentru a comuta intre intrari, dar controlul tactil al unui switcher poate usura regizarea streamului. Un switcher dedicat permite, de asemenea, conectarea mai multor intrari de camere oferind o iesire catre un computer sau un encoder pentru streaming live. De acolo, acesta poate fi publicat pe internet.

Anumite switchere combina chiar functionalitatile unui switcher cu cele ale unui encoder de streaming. Acest lucru va permite utilizarea unui dispozitiv precum Blackmagic ATEM Mini Pro pentru streaming fara a fi nevoie de un computer sau un encoder. 

Blackmagic ATEM Mini Pro este un switcher pentru productii live ce va permite streaming direct prin intermediul conectivitatii Ethernet de care dispune. Noua versiune Pro incorporeaza toate functiile regasite in originalul ATEM Mini. Cu toate acestea, dispune si de functionalitati extra pentru inregistrare, streaming si monitorizare. Printre cele mai notabile se numara comutarea si streamingul a pana la patru intrari HDMI direct catre platforme precum Twitch, YouTube sau Facebook. De asemenea, va puteti conecta la un computer prin intermediul portului USB pentru a utiliza ATEM Mini Pro drept o intrare webcam.

Fiecare dintre cele patru intrari HDMI ale ATEM Mini Pro dispun de un convertor dedicat. Acest lucru permite convertirea automata a surselor 1080p, 1080i si 720p la standardele video ale switcherului. In plus, exista suport aditional pentru inregistrarea pe flash disk-uri USB in H.264 si inregistrarea pe multiple disk-uri. Astfel, streamerul poate inregistra continuu fara ca lipsa spatiului de stocare sa fie o problema. De asemenea, noul model dispune de multiview prin iesirea video HDMI. Asadar, toate intrarile pot fi monitorizate pe un singur monitor, alaturi de statusul live al inregistrarii, stremingului si al mixerului audio. 

Cu toate acestea, daca nu aveti nevoie de capacitatea de streaming, puteti lua in considerare ATEM Mini aflat la pretul de 1.485 lei.