Cea mai mare corporatie media din Rusia instaleaza 30 de Calrec Brio


Compania de televiziune si radio de stat All-Russia (VGTRK) finalizeaza instalarea a 30 de mixere audio Calrec Brio36 in studiourile sale regionale ca parte a unui program de actualizare a retelei HD de 10 ani.

Ilya Lebedev, seful departamentului de sisteme TV regionale al VGTRK a declarat: „Provocarea a fost ca aveam nevoie de un mixer audio care sa functioneze perffect pe diferite statii, cu nevoi diferite pe un teritoriu larg. Stiam despre reputatia buna a lui Calrec, iar partenerul nostru de integrare a sugerat sa folosim Brio pentru modernizarea studioului nostru. Brio este o imbunatatire vasta fata de ce foloseam anterior in aceste studiouri, cu o calitate superioara a sunetului. In combinatie cu Stageboxurile Calrec Br.IO aceasta extinde capacitatile noastre si ne ofera flexibilitatea si calitatea sunetului de care avem nevoie in diferite formate de productie.”

Aceste 30 de studiouri de televiziune fac parte dintr-o retea imensa de peste 80 de centre de televiziune care se afla la capitalele regionale si produc o gama larga de continut, inclusiv programe de stiri si divertisment, adesea atat in limba rusa, cat si in limba regionala locala. Fiecare studio instaleaza un Brio36 drept mixer principal, un Stagebox Br.IO pentru a extinde capacitatea de I/O, impreuna cu un Allen&Heath ZED16 ca mixer de rezerva. Br.IO sunt utilizate pentru microfoanele cu fir si wireless, difuzoare si transmitatoare de monitorizare fara fir. 

VGTRK detine si opereaza mai multe retele TV si radio regionale internationale, nationale si peste 80 de regionale. Aceasta include „Rusia 24” care este primul canal de stiri 24/7 al Rusiei, precum si popularul RTR-Planeta, serviciul international VGTRK disponibil in intreaga lume prin cablu si satelit.

Lebedev spune: „A fost o provocare sa lucrez la o idedologie tehnologica unica, in ansamblu, impreuna cu procese de instalare comune, intr-o zona atat de vasta si atat de multe companii. Aceasta unitate de scop a trebuit sa fie mentinuta si pe intregul proiect de 10 ani. Dar rezultatele vorbesc de la sine si sporesc experienta telespectatorului, iar acesta este scopul nostru final.”

„Este o onoare sa colaboram cu cea mai mare companie de media din Rusia pentru un proiect atat de mare. De cand am lansat consolele Brio, am observat o absorbtie extraordinara la nivel global. Puterea si factorul de forma compact, combinate cu usurinta de utilizare si calitatea premium a sunetului ofera clientilor nostri incredere chiar si cu un proiect atat de complex. Modernizarea VGTRK bifeaza toate casetele sale atunci cand vine vorba de audio”, a declarat Michael Reddick, manager de vanzari international, Calrec.