Ce a prezentat Panasonic la NAB 2017?


Panasonic a profitat de această ocazie pentru a prezenta mai multe detalii despre prototipul camerei 360 de grade, prezentată pentru prima dată la IBC și care va fi disponibilă din luna August a acestui an.


Compus dintr-un cap de cameră și o unitate de bază, sistemul folosește patru camere pentru a produce video 360 de grade în rezoluție 4K necompresată cu un format al imaginii de 2:1. Mulțumită metodei de lipire a imaginilor în timp real și a întârzierii foarte mici, această cameră realizează o reproducere excelentă a imaginii, echivalentă cu imaginea de după lipire și este folosită la transmisiuni în direct al evenimentelor sportive, concerte și a altor evenimente ce au loc pe stadioane.


Imaginea 4K (3840x1920) oferă o experiență captivantă pentru privitor. Pe lângă controlul automat al expunerii și al balansului de alb, camera folosește lipiri de mare precizie ale imaginii în timp real pentru a schimba automat poziția de lipire pentru a asigura cea mai precisă și mai naturală imagine.


Compania niponă a anunțat, de asemenea, și detaliile despre o nouă cameră remote de tip outdoor. Camera AW-HR140 este o cameră Full HD echipată cu un senzor broadcast de înaltă sensibilitate tip 1/2.86 3MOS și este programată să intre în vânzare în Iunie 2017.


Camera păstrează calitatea broadcast a imaginii cu un nivel de robustețe ce nu a mai fost observat anterior la sistemele de camere broadcast. Rezistentă la apă, praf, vânt și daune cauzate de sare, camera este echipată cu un ștergător standard și are prima funcție de compensare a vibrațiilor la panoramare/înclinare din industrie - D.I.S.S. (Dynamic Image Stabilising System). Acest lucru permite instalarea în medii dure, în aer liber, fără a mai fi nevoie de o carcasă.


Între timp, au fost date mai multe detalii în legătură cu unitatea AU-XPD3 expressP2 cu interfața ThunderboltTM3 ce este programată pentru lansare în Iunie 2017.


Conceput pentru a maximiza performanța transferului de date a cardurilor expressP2 pentru înregistrarea video 4K, unitatea AU-XPD3 funcționează la o viteză de aproximativ patru ori mai mare decât viteza USB 3.0. La zece Gbps, trei ore de conținut înregistrat în formatul AVC-Intra4K422 (4K/24p) este descărcat de pe un card Express P2 de 512 GB în aproximativ șapte minute.


De asemenea, Panasonic și-a consolidat linia de switchere la evenimentul din Las Vegas odată cu introducerea centrului de producție live AV-HLC100. Acesta combină un switcher 1 ME, un controller pentru camere remote și funcționalități de mixer audio, oferind în același timp intrări și ieșiri video tradiționale cât și IP.


Centrul de producție live facilitează operarea de către o singură persoana ce este deosebit de utilă pentru înregistrarea cu camere remote și la fluxurile de lucru pentru streaming. Acesta funcționează direct cu sistemele de cameră Panasonic PTZ, descoperindu-le și folosindu-le automat via IP sau SDI.


Switcherul se va lansa în Statele Unite în toamna acestui an, cu disponibilitate în Europa ce va începe din anul 2018.


În cele din urmă, Panasonic a anunțat că a primit drepturile de distribuție europene pentru ARCAM by AR+.


Acordul exclusiv, ce exclude Franța, va vedea sistemul de camere robotizate folosit împreună cu camerele de studio Panasonic, iar compania țintește ca acest pachet să fie folosit în studiouri de știri și sport, precum și la concerte și evenimente de divertizment, cât și specialiștilor în stop motion.