CCTV din China ia în considerare Grass Valley pentru soluții de producție end-to-end


China Central Television (CCTV), broadcasterul tv predominant al Chinei, cu mai mult de un miliard de telespectatori, a ales Grass Valley pentru a-i ajuta tranziția la 4K UHD cu infrastructură IP. CCTV beneficiază acum de un studio complet funcțional echipat end-to-end 4K UHD IP care suportă producție și playout pentru varietatea largă de canale plătite.


Hou Jia, team leader al echipei tehnice E16, CCTV, spune: „A fost necesară o tranziție cât mai ușoară către 4K UHD și cu un minim de perturbare a serviciilor noastre. Nu numai că acest proiect a fost un mare succes, dar este un mare pas înainte pentru noi, dar și pentru telespectatorii noștri. Suntem comiși în a excela, în a ne depăși constant limitele pentru a oferi o experiență vizuală de neuitat publicului nostru.”


Soluția end-to-end include patru camere LDX 86 4K UHD, un switcher de producție 3 M/E Karrera cu motorul de funcționare GV K-Frame X, două noduri de procesare și de rutare GV Node IP, două sisteme de control și de configurare GV Convergent IP/SDI și 39 module IPG-3901 plug-and-play IP/SDI. Noua infrastructură și noul workflow oferă CCTV scalabilitatea și flexibilitatea necesare pentru a oferi conținut 4K UHD fără a compromite viteza și eficiența proceselor de producție.


„A avea cea mai bună tehnologie care permite echipei noastre de producție să fie mai creativă și mai inovativă este scopul nostru principal. Echipamentele de producție ale Grass Valley au depășit așteptările; workflow-ul intuitiv și arhitectura robustă ne oferă uneltele pentru a lucra mai inteligent și pentru a oferi un conținut mai bun,” comentează Jia.


Noua instalare oferă atât workflow-urilor CCTV ip, cât și SDI o comutare extrem de precisă, dar și procesare audio și video integrată. Rutarea SDI și IP poate fi administrată cu ușurință cu ajutorul unei singure interfețe familiare, în timp ce conversia bidirecțională IP/SDI asigură o tranziție fără probleme între formate.