CBS va prezinta NAB 2017


De la an la an, unul dintre cele mai importante targuri din lume, pentru piata de Broadcast & Film, este din ce in ce mai popular in lumea intreaga. NAB. Vremurile de odinioara faceau ca oamenii din domenii diferite de activitate sa fie mai putin conectati. Astazi, informatia le ajunge in timp real cu ajutorul tehnologiei, direct pe smartphone-uri, tablete sau laptopuri, bineinteles , direct de la sursa. O sa incercam sa va tinem la curent cu cele mai importante stiri din lumea Filmului si a Televiziunii direct din Las Vegas, unde se desfasoara NAB 2017, cu cele mai importante lansari tehnologice.


O parte din lansari au legatura directa cu producatorii pe care compania noastra ii reprezinta cu succes pe piata romaneasca. 


Inca din prima zi de NAB, am aflat de la compania Letus, ca un nou tip de suport de stabilizare este gata sa intre pe piata. Acesta este extrem de usor si poate fi montat pe orice autoturism, facilitand filmarea din mers.


Zeiss, dupa aproape 10 ani de activitate a lentilelor CP2 aduce in lumina reflectoarelor noua serie de obiective CP3. Mai usoare, mai fiabile, si bineinteles cu aceeasi calitate garantata pe viata, noul set de lentile CP3 cu siguranta vor multumi orice D.O.P pretentios sau Operator. 


Din grupul Vitec, cei de la LitePanels ofera publicului o tehnologie de ultima ora care este inglobata in noile panouri LED - Astra (6X si 3X). 


Cei de la F&V au venit cu noul panou Z2000S (LED, Bi-Color) care poate fi atasat chiar si pe o camera video de dimensiuni medii si promite performante exceptionale. 


Canon au oficiat modul C-Log pe 5D Mark IV (de altfel era de asteptat o astfel de veste) si a fost lansat noul obiectiv cinema CN-E 70-200mm T4.4 


Atomos a prezentat impresionantul Sumo 19'' - un monitor recorder exceptional ce pare a fi noua vedeta in studiourile de productie mobile (atat de Film cat si de Televiziune). 


Small HD au creat un monitor de numai 5'', touchscreen, avand un numar suficient de niti, care sa permita utilizatorului sa il foloseasca in plina zi in conditii de exterior. Small HD Focus se anunta a avea un pret suficient de mic pentru clasa din care face parte si cu siguranta va avea priza la public. 


Cei care ne tin in mare suspans sunt cei de la Panasonic care urmeaza in curand sa lanseze o noua camera, care se anunta  a fi un nou entry pentru seria de Varicam (Imagine cinematografica, usoara si suficient de mica ca dimensiuni, ergonomica, cu siguranta se va adresa celor care au bugete reduse si doresc integrarea cat mai rapida a camerei in modul de lucru). se preconizeaza o lansarea oficiala catre toamna lui 2017. 


Teradek anunta noile Encodere si Decodere HD si 4K HEVC (H.265) si o monitorizare wi-fi pe device-uri mobile la o calitate superioara.


Partenerii de la Fujinon au lansat noua serie de lentile ENG cu performante 4K, unde aberatiile cromatice au fost reduse semnificativ. Vorbim de 1 lentila Wide - UA18x5.5  si o lentila Tele - FUJINON UA18x5.5BE.


Cam acestea au fost cele mai importante noutati prezentate la NAB2017 in prima saptamana,  de catre producatorii  pe care CBS ii reprezinta in Romania. Urmeaza sa va tinem la curent si cu alte lansari si sa revenim pe larg despre produsele care de-abia au fost prezentate.