CBC & Radio-Canada folosesc playout-ul IP de la Grass Valley


Canadian Broadcasting Corporation și Radio Canada au ales platforma integrată de playout iTX de la Grass Valley pentru noul lor centru de broadcast din Montreal ce se va deschide din anul 2020. Manipulând peste 100 de canale TV, radio și web și folosind tehnologia SMPTE ST 2110, iTX va permite echipelor de producție ale broadcasterilor să gestioneze multiple formate fără probleme, precum 4K UHD, și să mixeze intrări live IP folosind surse IP back-to-back și clip-uri bazate pe fișiere.

Abordarea bazată pe standardele deschise IP le permite celor de la CBC să fie independenți de orice format și rezoluți, oferind totodată nevoia pentru flexibilitate și scalabilitate pentru a își adapta serviciile pe măsură ce spectatorii își schimbă dorințele. Soluția vine cu recuperare completă în caz de dezastre între facilitățile celor de la CBC din Toronto și cele din Montreal. A doua fază a dezvoltării va constitui modernizarea instalației din Toronto, ce va începe în 2020.

"Faptul că am adoptat playoutul IP devreme a însemnat că suntem într-o poziție foarte puternică. Folosim deja iTX pentru playout în Toronto, asta însemnând că angajații noștri stiu deja cum să folosească sistemul, ceea ce este un avantaj mare. Având aceași tehnologie IP atât în Montreal, cât și în Toronto, înseamnă că ne putem unifica fluxul de lucru între cele două locații - schimbând experiențe între cele două facilități și simplificând operarea, training-ul și procesul de mentenanță." a declarat directorul executiv al CBC și Radio Canada

Grass Valley a fost selectat după un proces riguros de selecție pentru abilitatea sa de a livra un sistem robust ce îndeplinește cerințele exigente ale radiodifuzorului.

"Tehnologiile IP oferă cea mai dinamică posibilitate de playout, permițându-ne să livrăm mai multe servicii digitale și să ajungem la public prin mai multe platforme. Flexibilitatea și agilitatea sistemelor IP permit și protejarea investiției în aceasta infrastructură, chiar dacă formatele de fișiere și modelele de servicii se vor schimba în viitor. Am ales Grass Valley pentru că nicio altă companie nu a avut cunoștințele profund necesare pentru realizarea acestui proiect, demonstrând un angajament ferm de a înțelege nevoile noastre astfel încât această instalare să meargă cât de bine posibil."

"Pe măsură ce broadcasterii continuă să facă upgrade-uri de infrastructură - permițându-le spectatorilor să folosească mai mult conținut pe mai multe platforme - eficiența devine din ce în ce mai vitală în modul lor de a face afaceri. Tehnologia IP livrează agilitatea, scalabilitatea și flexibilitatea de care au nevoie clienții noștri pentru a face față cererii din partea publicului. CBC a făcut un mare pas înainte în viitor pentru că a ales să folosească sistemele de playout IP Grass Valley pentru noul lor centru de broadcast. Grass Valley și CBC au o istorie comună de lungă durată împreună și sunt fericit să spun că Grass Valley va fi în continuare o componentă cheie a eforturilor CBC de a livra conținut de înaltă calitate pieței canadiene. Având un centru în Canada și un număr mare de angajați canadieni, acesta este un parteneriat aproape de inima Grass Valley." a declarat Tim Shoulders, președinte Grass Valley.

Grass Valley iTX oferă un format robust IP/SDI și scalabilitate pentru viitor, alături de unelte pentru fluxul de lucru end-to-end pentru automatizare mai bună a proceselor. Peste 17 milioane de ore de televiziune sunt livrate în fiecare an de iTX în fiecare an.